Felhívás!

Tanácsülés Baróton

Tanácsülés Baróton Kovászna megye

Tartalmas, tucatnyi napirendi pontból álló tanácsülést tartottak csütörtökön Baróton, melyekből ezúttal a legfontosabbakra térünk ki. Mindenekelőtt arra, amellyel a tanácsosok jóváhagyták, hogy idén, a városünnep alkalmával Barót város díszpolgári címét adományozzák Dimény Olga nyugalmazott baróti tanárnőnek, a baróti Tanulók Klubjánál kifejtett több évtizednyi, lelkesedéssel, odaadó hivatástudattal végzett, eredményes tevékenysége elismeréseképpen.

Az ülésen Benedek-Huszár János polgármester kifejtette, hogy a tanár számára a díszpolgári cím odaítéléséről szóló javaslat a szülők részéről érkezett, mely javaslattal ő egyetértett, annak nyomatékosításaképpen pedig felolvasta Bíró Kinga volt tanítvány, jelenleg pedig tanítónő laudációját, mely egyébként áprilisban, a Tanulók Háza tánccsoportjának jubileumi előadása és a tanárnő visszavonulása alkalmából a baróti művelődési házban nyilvánosan is elhangzott.

Ezúttal is hallhattuk, hogy a tanárnő vezetésével a különböző megyei, országos és nemzetközi versenyeken a baróti-erdővidéki táncosok nem kevesebb mint 600 dobogós helyezést értek el, és ez csak egy az érdemek közül. Dimény Olga szerteágazó tevékenységének, pedagógusi munkájának eredményességét a nagybaconi Pásztortűz néptáncegyüttesnél kifejtett tevékenysége, valamint az általa 1997 óta Baróton évente megszervezett Barót Kupa nemzetközi tánc- és tornafesztivál népszerűsége is hirdetik.

A tanárnő rengeteget tett Erdővidékért, közösségi ügyekben is mindig lehetett, és lehet rá számítani – mondta a polgármester, nyomatékosítva mintegy a cím odaítéléséről szóló döntést, amit azonban senki sem kérdőjelezett meg. Az erről szóló titkos szavazáson a jelen levő mindegyik tanácsos igennel szavazott.
A díjátadásra a közelgő városünnepen fog sor kerülni – hangzott el.

Ugyancsak nagyon fontos döntés volt az is a baróti tanácsosok részéről, mellyel a szükséghelyzetben levő polgárok azonnali anyagi megsegítésének lehetőségét hagyták jóvá. Mostantól például, ha valakit tűz-, viharkár ér, neadjisten egyéb természeti katasztrófa áldozatává válik, vagy balesetet szenved, és jövedelme, avagy családjának jövedelme nem teszi lehetővé, hogy megfelelő ellátásban részesüljön, hasonlóképpen a károsul­taknál is – akkor fordulhat segítségért a polgármesteri hivatalhoz, ahol kérése alapján egy bizottság dönt arról, jogos lesz-e a támogatásra. A balesetek tekintetében azonban, mivel nem sikerült konkrétan leszögezni, milyen esetekben járna támogatás, a döntés meghozatalát elhalasztották. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.