Felhívás!

Nem árt figyelni a „nyugdíjalapot”

Nem árt figyelni a „nyugdíjalapot” Kovászna megye

A Kovászna Megyei Nyugdíjpénztár közölte, az utóbbi időszakban 737 – még nem nyugdíjas – lakos nyújtott be kérvényt, hogy szeretné ellenőrizni, mennyi pontosan a szolgálati éve (munkarégisége), és az állami társadalombiztosítási (tb) járulékok befizetésének tekintetében minden rendben van-e.

A személyi adatlapok és a „nyugdíjalap” egyszeri vagy többszöri ellenőrzésével az érintettek sok kellemetlenséget elkerülhetnek, hisz olyan is előfordulhat, hogy adott időben már késő lesz értesülni például arról, ha bizonyos időszakok nem szerepelnek tb-járulékfizetési nyilvántartásban.

Az online (internetes) hozzáférési lehetőséget az Országos Nyugdíjpénztár köztájékoztatási programja biztosítja a saját hivatalos honlapja (cnpp.ro) által. Első lépésként regisztrálni kell a honlapra, ehhez ki kell tölteni egy űrlapot, meg kell adni a legfontosabb személyazonosító adatokat (teljes név, személyi szám, lakcím, e- mail-cím, személyazonossági szám), és papíríven be kell nyújtani a területi, megyei nyugdíjpénztárhoz. A kérvény jóváhagyása után az ügyfél e- mail-ben kapja meg a saját nyugdíj-adatlapjának elérhetőségi koordinátáit, ami nem csak egyszeri, hanem folyamatos rálátási lehetőséget nyújt. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. július 29., 9:22
  ÉRTÉKELÉS: 20

  2001 utani allapotot lehet csak latni, ezt azert illene hozzatenni, mert a legtobbunknek a java ezelott van. Nem ertem, a 2001 elotti reszt miert nem lehetett odabiggyeszteni, mert ha a nyugdijosztalyon erdeklodsz, azt a valaszt kapod a mindig nagyon ideges illetekestol, hogy majd mikor kerelmezed a nyugdijodat, akkor majd meglatod. Ez a beszed. Igazi budzsetaris .

 • User
  Dátum: 2022. július 29., 13:11
  ÉRTÉKELÉS: 22

  Azon a részlegen mindig idegesek dolgoztak , nem kellene valami pszihológiai vizsgának alávetni, mikor valakit oda alkalmaznak? Bemegy a szerencsétlen érdeklődő és azonnal bűnösnek érzi magát. úgy néznek rá.

  • User
   Dátum: 2022. július 29., 23:42
   ÉRTÉKELÉS: 6

   Ezeket az ideges illetékeseket ki kellene vezényelni törökbúzát kapálni, répát egyelni, esetleg követ fejteni: ezek a tevékenységek nyugtatólag hatnának zaklatott idegrendszerükre. A helyükre pedig jöhetne nyugodt, udvarias, ügyfélorientált személyzet.

 • User
  Dátum: 2022. július 30., 17:19
  ÉRTÉKELÉS: 9

  Online kérvényezni, papíron letenni. Kőbe nem kell vésni, idióta bürokrata papírtologatók? Vagy másként megszünik a zsíros állás a sok semmiházi ingyenélőnek?