Felhívás!

Támogatják a kultúrát

Támogatják a kultúrát Kovászna megye

A pénteki rendkívüli tanácsülésen a kovásznai testület többek között a kiemelt kulturális programok támogatására szavazott meg pénzösszegeket, illetve kiigazították a helyi zászlót elfogadó tanácshatározatot, eleget téve a formai hiányosságok kiküszöbölésére vonatkozó minisztériumi felszólításnak.

A kiemelt kulturális programok támogatására 73.200 lejt fordítottak, illetve az idei Csoma-napokat 15 ezer lejjel támogatta a város. A turisztikai szezonnyitóra 1500 lejt, a Juventus Színházi Fesztiválra 5000 lejt, a kovásznai Források nemzetközi néptáncfesztiválra 3000 lejt, gyermeknapra 3000 lejt, a juhászlakodalomra 7500 lejt, a Forgácsfesztiválra 6000 lejt, a Tündérvár-napra 2000 lejt, a román nyelv napjára 2000 lejt, a városnapokra 35.700 lejt, a nemzetközi zenenapra 500 lejt, a magyar nyelv napjára 2000 lejt, december 1-i ünnepség megszervezésére 5000 lejt fordítanak.

Ugyanakkor elvégezték a szükséges bürokratikus kiigazításokat a városzászlót elfogadó határozattervezetre vonatkozóan. A városcímerrel ellátott városzászlót a 2000-es évek elején fogadta el első ízben testület, de ezt a Brassói Táblabíróság semmisnek nyilvánította. Utólag az önkormányzat mégis használta a lobogót, de tavaly a prefektúra felszólította, hogy távolítsák el azt a köz­épületekről, mert törvénytelen.

A testület újból lépett, és az időközben elfogadott törvényes keret alapján újabb helyi határozattervezet hagyta jóvá ugyanazt a város­zászlót. E tanácshatározatra vonatkozó formai hibák kiküszöbölését kérte a kormány, aminek most eleget tettek, hogy a bürokratikus elfogadási eljárás folytatódhasson. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.