Felhívás!

Iskolabörze a főtéren

Iskolabörze a főtéren Kovászna megye

Három esemény zajlott szimultán péntek délelőtt Szentgyörgy főterén, mindegyikben tizenévesek voltak a főszereplők. A diáknapok csapatai harci kiáltásokkal indultak versenybe, a fogyatékkal élők örömmel játszottak egészséges kortársaikkal, míg a placc nagyobb részén a város középiskolái mutatták be, milyen tudást és szórakozást kínálnak azoknak, akik az általános iskola után őket választják.

Mindegyik középiskola, ráadásul a Tanulók Palotája és a sportiskola is saját asztalt, kis teret kapott, amelyet maga díszített, csinosított, látott el tájékoztató anyaggal, szórólapokkal a szakokról, a szakkörökről, iskolán kívüli tevékenységekről. Diákok feleltek az érdeklődők kérdéseire: elsősorban a továbbtanulás iránya felől tapogatózó nyolcadikosok miatt voltak ott.

A legtöbb szakkal, standdal, ismertető anyaggal a Puskás Tivadar Szakközépiskola vonult ki. Az ősztől induló lovászképzést népszerűsítő, a Kálnoky Alapítvány képviseletében jelenlévő Kádár Barna szakoktató elmondta, már sokan érdeklődtek, jó eséllyel meglesz a 15 fős csoport. Másik új szakot is indít a Puskás, a kertészettel próbálkozik, de nincs gond a létszámmal az autószerelő, CNC-operátor szakokon sem.

A művészeti iskola zeneszakos tanárai, diákjai térzenét szolgáltattak több műfajban, de élő szobrokként kint voltak a drámatagozatosok is. A Székely Mikó Kollégium asztalánál a tizedikes Gödri Ünige nagyon alaposan tájékoztatott az induló szakok mindenikéről, arról, hogy mit kérnek, és mit nyújtanak; a sportolási lehetőségekről és minden más közösségi tevékenységről. Látszott, hogy szívesen beszél iskolájáról: nem bánta meg választását, sőt! A Református Kollégisták együtt énekeltek, összetartozásukat szemléltetve. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.