Felhívás!

Támogatás krumplitermesztőknek

Támogatás krumplitermesztőknek Kovászna megye

Nagy István Csongor nagybaconi falugazdászt az APIA-támogatással kapcsolatos, friss tudnivalókról kérdeztük, illetve a várható ellenőrzésekről, ha lesznek ilyenek.

Mint elmondta, azt szokták ellenőrizni, hogy azok a gazdálkodók, akik az úgynevezett 1-es csomag-támogatást kérték, mikor kaszálják területeiket, július elsejéig ugyanis nem szabad. Olyan esetről nem tud, hogy a tavaszi tarlóégetések miatt valakitől megvonták volna a támogatását. Újdonságként említette, hogy idén pityókatermesztők is kérhetnek támogatást, éspedig azok, akik 30 árnál nagyobb területen termesztik. A kérelmeket július 15-ig be kell nyújtani, Baróton például a mezőgazdasági igazgatóságnak az inkubátorháznál található irodájában.

A szükséges iratok: személyazonossági másolat, december 31-ig érvényes termelői engedély, aktív bankszámla meglétét igazoló dokumentum, gazdalajstromi igazolás a polgármesteri hivataltól, bérbevett föld esetén nyilatkozat a földet megmunkáló gazdától. A támogatás mértéke hektáronként 200 euró, de el kell érni a hektáronkénti legalább 15 tonnás hozamot, amiből 6000 kilogrammot november 30-ig értékesíteni kell. Ha nem, akkor igazolnia kell a gazdának, hogy van tárolóhelye. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. június 30., 8:11
    ÉRTÉKELÉS: 1

    S kell 50×70 cm táblát kitenni minden parcellához, a Mezőgazdasági Igazgatóság és az APIA közös csoportot hoz létre akik ellenőrizni fogják a valóságát a kérésnek, stb.
    Miért nem lehet pontosan megírni azt is, hogy a gazdák bizonyos kötelezettségnek is eleget kell tegyenek?