Felhívás!

Irány a Puskás!

Irány a Puskás! Kovászna megye

Több típusú képzést kínál idén is a Puskás Tivadar Szakközépiskola Sepsiszentgyörgyön azoknak a diákoknak, akik most iratkoznak 9. osztályba. Választani lehet a szakiskola, a duális oktatás és a speciális szakképzés között.

Két szakaszban is hirdet felvételit a Puskás Tivadar Szakközépiskola a 2022–2023-as tanévre, így azok a diákok, akik most képességvizsgáztak, beiratkozhatnak valamilyen szakra. Ugyanakkor azok, akiknek nem sikerült az első vizsga, második lehetőséget is kapnak, ugyanis még egy szakasza lesz a felvételinek.

Az iratkozás első szakaszára július 4. és 8. között kerül sor az iskolában, az értékeléseket követően július 15-én teszik közzé a szakonkénti elosztást, majd július 18. és 21. között lehet beiratkozni az osztályokba. A második szakaszban július 26. és 28. között lehet iratkozni, a diákokat augusztus 3-án „osztják el”, majd a beiratkozási dossziékat augusztus 8-ig fogadják. A szükséges iratok listája megtekinthető az iskola honlapján – tájékoztatnak.

A következő tanévben a három-éves szakiskolában 11 szakterületen lehet tanulni: villamosságtan, mechanika, mezőgazdaság, élelmiszeripar és építészet; az itt tanult szakokon építészeti-villanyszerelő, autószerelő, mezőgépész, autó festő-bádogos, kertészeti-, állattenyésztési szakértő, pék-cukrász, húsfeldolgozó, kőműves-kőfaragó-vakoló, és víz-gáz szerelő képesítést kaphatnak a diákok. Az osztályok létszáma 12 (a villamossági román tagozaton 24).

A duális oktatásban, villamosságtan, mechanika és faipari termékek gyártása szakon tanulhatnak. A speciális szakiskolában (textil- és bőripar-képzés) egy osztály indul. A duális oktatást cégek kezdeményezésére szervezik, akik potenciális alkalmazók és partnerei az iskolának. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.