Felhívás!

Szükség van még tűzoltókra Baróton!

Szükség van még tűzoltókra Baróton! Kovászna megye

Baróton még mindig gond a tűzoltók hiánya. Mint ismeretes, a város új tűzoltó- és katasztrófaelhárító állomását tavaly júniusban adták át, akkor és azóta is az illetékesek többször hangsúlyozták: szükség van olyan fiatalokra, akik szívesen állnának tűzoltónak.

A munkahelyhiánnyal küszködő Erdővidéken megfontolandó lenne a fiatalok számára az ajánlat, mert jól is fizetnek, megbecsült szakmáról van szó, és még más előnyei is vannak. Csakhogy valamiért az erdővidéki fiatalemberek, úgy tűnik, mégsem álltak sorban a jelentkezésnél, sőt jelen pillanatban is emberhiány van az állomásnál, legalább még húsz tűzoltóra lenne szükség, tudtuk meg Barót város polgármesterétől.

A hírek szerint a felvételhez elsősorban románnyelv-tudásra, jó fizikai erőnlétre és valamiért matematikai ismeretekre is szükség van, legalábbis úgy tudni, ezen ismeretek és az erőnlét alapján rostálják meg az esetlegesen jelentkezőket. Mivel sok jelentkező elbukott, Benedek-Huszár János polgármester most azt tervezi, hogy valamilyen formában segítsen a fiataloknak: mint részletezte, akár arról is szó lehet, hogy tanárokat kérjenek fel, segítsenek felkészülni a jelentkezőknek. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. december 4., 6:54
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Így van. Nincs jelentkező.
  Azóta a tűzoltóság hirdetett meg állást, ami Szentgyörgyre, meg Kézdire vonatkozott, a Barótiról szó sem volt. Ahoz, hogy valaki a Baróti tűzoltósághoz kerüljön el, kell végeznie a boldesti iskolát, ami a tavaly óta nem hirdetett felvételt ( a járványra való tekintettel) 🙃

  • User
   Dátum: 2020. december 5., 9:06
   ÉRTÉKELÉS: 0

   A barótira azért nem fog látni hirdetést, mert nem önálló alegység még, hanem egyelőre a szentgyörgyi része. Ha különálló alegységéé válik (most vizsgálják a lehetőségét), akkor a meghirdetések külön fogják említeni Barótot is.