Felhívás!

Előzzük meg a tragédiát!

Előzzük meg a tragédiát! Kovászna megye

November 28. és december 1. között nem kevesebb mint 127 küldetésen vettek részt a háromszéki tűzoltók, rohammentősök: tüzet oltottak, az életükre, egészségükre nézve veszélyes helyzetekből mentették ki a polgárokat, és elsősegélynyújtásokból sem volt hiány – tájékoztatott a megyei katasztrófavédelmi felügyelőség.

A rohammentősök az említett 4 nap alatt összesen 23 alkalommal nyújtottak elsősegélyt, illetve szállították kórházba a segélykérőket. Ebben a periódusban 7 tűzeset történt, ezekből 5 alkalommal lakóház, lakás gyulladt ki (Kovásznán, Kézdiszárazpatakon, Zabratón, Bodzafordulón, Szitabodzán), Sepsiszentgyörgyön egy személygépkocsi, míg Szentivánlaborfalván egy állatmenhelynél okoztak gondot a lángok. Szerencsére a tűz sehol nem követelt emberi áldozatot, a kiváltó okok között pedig a kémények nem megfelelő hőszigetelését, karbantartásuk hiányát, illetve a rövidzárlatot említik a lánglovagok.

Egy közúti balesetnél is szükség volt az életmentőkre, a 11-es országúton, Ojtoz környékén voltak bevetésen. Sepsiszentgyörgyön csatornába zuhant lovat mentettek ki a tűzoltók, illetve ajtót is felfeszítettek, hogy a mentősök segíteni tudjanak egy egészségügyi problémákkal küszködő személynek. Az említettek mellett 6 alkalommal kísértek kórházba, otthonukba összesen 17 koronavírusfertőzött vagy fertőzöttgyanús személyt. A megelőzésre is hangsúlyt fektettek, így 88 alkalommal tájékoztatták a lakosságot a járványt megfékező óvintézkedésekről, szabályokról.

A tűzoltók a beszámoló végén újra a téli fűtésszezon veszélyeire hívták fel a figyelmet, a kémények takarításának, karbantartásának fontosságát emelték ki, illetve rámutattak arra, hogy életeket menthet, ha az elektromos hőtermelőket nem hagyjuk felügyelet nélkül, ha szakavatott cégekkel, személyekkel végeztetjük ezeknél, illetve a gázzal működő kazánoknál a javításokat, a karbantartást. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. december 4., 10:21
    ÉRTÉKELÉS: 5

    Respect! De a tegnap mit vétett önöknek a lakosság, hogy teljes gőzzel vagy 5!!! tűzoltóautó vonuljon ki 1 árokba fordult autóhoz Nyújtód területére?!
    A frászt hozzák az emberekre! Gondoltuk nagyobb baj történt!