Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szomorú első hely?

Szomorú első hely? Kovászna megye

Egyes elemzések, statisztikák szerint az Európai Unió tagállamai közül Románia az első helyet foglalja el a korai gyermekhalandóság terén.

Hirdetés
Hirdetés

A Mediafax hírügynökség rövid elemzése említi, hogy például tavalyelőtt Romániában minden 1000 élve születésre 6 halvaszületés jutott (a csecsemő a világra jöttekor már nem élt, vagy olykor az egy napot sem érte meg). Mi több, az Unió tagállamaiban 2018 során összesen 14 600 kisgyermek halt meg egyéves életkorának betöltése előtt, de az EU-átlag így is fele a romániainak.

Az EU 28 (jelenleg 27) tagállama között Románia az első helyet foglalta el a korai gyermekhalandóság számarányának szempontjából, a második helyen Bulgária állt, a legutolsó, azaz legjobb helyen pedig Észtország.

A Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság szakemberei elmondták, hogy megyénkben a fentebb említett, kielemzett időszakban, 2018-ban összesen 8 halvaszületést jegyeztek a statisztikákban, illetve 4 pici hunyt el egyéves életkorának betöltése előtt.
A halvaszületések száma a következő évben, 2019-ben eggyel emelkedett, az egy év alatti elhalálozások száma pedig a korábbi 4-ről 1-re csökkent.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. március 12., 9:22
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Na ugye, hogy van, amiben RO is élen jár?! Lásd még kerti budik, szülés alatti elhalálozások, és úgy általában a szülészet helyzete is….