Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szombaton avatják fel Kézdivásárhely új bölcsődéjét

Szombaton avatják fel Kézdivásárhely új bölcsődéjét Kovászna megye

Szinte pontosan egy évvel az alapkőletétel után, március 9-én, szombaton felavatják a kormányzati forrásokból épült új bölcsődét Kézdivásárhelyen. Az eseményen több hivatalosság is tiszteletét teszi – közölte a céhes város önkormányzatának kommunikációs irodája.

Hirdetés
Hirdetés

A negyven gyermek befogadására alkalmas létesítmény az RMDSZ által 2021-ben útjára indított bölcsődeépítési program révén valósult meg. Az épület alapkövét tavaly március 14-én tette le a Gábor Áron Szakközépiskola szomszédságában található területen Cseke Attila akkori fejlesztési miniszter, Manuela Irina Pătrășcoiu, az országos beruházási társaság (CNI) elnöke és Bokor Tibor polgármester.

A mintegy hárommillió eurós beruházás befejezését eredetileg múlt év őszére ígérte a kivitelező, azonban a kormány késedelmes kifizetései, illetve a beruházások év végi befagyasztása miatt pár hónapot csúszott az épület átadása. A munkálatok február végére fejeződtek be, a legmodernebb felszerelésekkel ellátott, energiahatékony bölcsődét múlt kedden vette át az építőtől az önkormányzat.

Fotó: Tuchiluș Alex

Az új intézmény a jövőben a Manócska Napköziotthon alárendeltségében fog működni – közölte korábbi beszélgetésünk alkalmával Bokor Tibor. „Ilyen szép, modern, ízlésesen berendezett óvodát nem láttam még. Egy igazi ékszerdoboz. Kényelmes az ott dolgozó felnőtteknek, ugyanakkor a gyerekeknek is első osztályú” – fogalmazott az elöljáró.

A szombaton déli 12 órától kezdődő avatóünnepségen részt vesz Adrian-Ioan Veștea fejlesztési miniszter, Kelemen Hunor RMDSZ-elnök, Cseke Attila és Fejér László Ödön szenátorok, Manuela Irina Pătrășcoiu CNI-elnök és Tamás Sándor Kovászna megyei tanácselnök. Házigazdaként Bokor Tibor polgármester köszönti a vendégeket.

Fotó: Tuchiluș Alex

Az eseményre rövid műsorral készülnek a Manócska és a Bambi napköziotthonok óvodásai – közölték a szervezők.

Fotó: Tuchiluș Alex

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások