Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szociális turkáló nyílik

Szociális turkáló nyílik Kovászna megye

Ma délelőtt tíz órakor nyílik a Csiki negyedben a Speed Help Egyesület és a Szociális háló című rádióműsor által alapított szociális turkáló. Az üzlet abban különbözik a hasonló vállalkozásoktól, hogy rendkívül alacsony árakkal dolgozik, és az el nem adott ruhát eladományozza a rászorulóknak.

A vállalkozásnak természetesen adót kell fizetnie, és alkalmazottat kell foglalkoztatnia, de ezen felül nem feltétlenül a profitszerzés a cél – mondja Szabó Attila, a Speed Help Egyesület elnöke.

– Mi megkapjuk a jó minőségű ruhát, és azt alacsony áron eladjuk. A bevételből fedezzük a bért, az adót, az alkalmazott fizetését, a fennmaradó összegből pedig élelmiszert vásárolunk, amit azzal a ruhával együtt, amit egy bizonyos ideig nem tudtunk eladni, odaadományozzuk a nyilvántartásunkban szereplő rászoruló családoknak – magyarázza az elnök.

Hirdetés
Hirdetés

Teszik mindezt a magyarországi Chemark Kft. nagyvonalú támogatásával, amely már évek óta segíti az egyesület tevékenységét. A csomagolóanyagokat gyártó vállalkozás anyaországi szervezetektől gyűjti a ruhát, és szállítja a rászorulók megsegítésére. Mint kiderült, Szabó Attila korábban egyik megjelent lemeze kapcsán kötött ismeretséget a cégtulajdonos Varga Imrével, a mostani támogatás egy hosszabb barátság eredménye.

A Speed Help Egyesület tovább folytatja cigány-felzárkóztató programjait, amely nem csak oktatást jelent, hanem útbaigazítást, ügyintézést, tájékoztatást, „zöld utak” megnyitását munkahelyek felé, hogy „ne kéregetésből éljenek”, hanem becsületes munkával keressék meg a család fenntartásához szükséges összeget.

Az üzlet a buszmegállóban, a tömbház alatt, a helyiek által már csak Cseszle-bárként ismert vendéglátóipari egység helyén található, és hétköznap 9 és 17 óra között tart nyitva.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. május 28., 18:04
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Majlát Attila miért nem meri felvállalni a nevét ? Felesége után lett Majlát Szabó, most már el is hagyta a Majlátot, pedig szebben hangzana!!!!!!!!