Felhívás!

A mentő nem taxi!

Még legalább 7 orvos kellene a sürgősségi osztályra ahhoz, hogy optimálisabban működjön ott az ellátás. Nehezíti a dolgokat, hogy számos polgár visszaél a rendszer engedékenységével – fogalmazott érdeklődésünkre András-Nagy Róbert, a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház igazgatója.

A kórházigazgató kifejtette, nem elég szigorú az idevágó törvénykezés, így nem lehet felelősségre vonni azokat, akik fölöslegesen terhelik a sürgősséget. Elmondta, hogy korábban neki is jeleztek olyan eseteket, amikor felelőtlen állampolgárok mentőt hívtak a közeli településekre, behozatták magukat Sepsiszentgyörgyre rosszullétet szimulálva – tudták, mit kell mondani –, aztán a sürgősségi osztály bejáratánál csodamód meggyógyultak, pimaszul nevetve, hangoskodva távoztak, azzal hencegve, hogy megint „behozta őket ingyen a városba a piros taxi”. De akadt olyan is, aki mentőt hívott, mert el akart jutni a kórházba, hogy itt levágassa a korábban ellátott, időközben meggyógyult lábáról a gipszet.

– Nálunk átlagban 100 beteget látnak el naponta a sürgősségen. Összesen 5 orvos ténykedik, legkevesebb még további 7-re lenne szükség ahhoz, hogy a normalitás felé haladjunk – mutatott rá András-Nagy.

Kiderült, sokan betegrendelőként gondolnak a sürgősségi osztályra, és felháborodnak, ha nem oldják meg azonnal, helyben a gondjukat, hanem a fájdalomcsillapítás után szakorvoshoz küldik őket: ebből is adódik számos panasz. A vezetőséghez eljuttatott reklamációk zömében a vád az udvariatlanság. Idén a sürgősségen nem volt szükség panaszok miatti belső vizsgálatot indítani.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.