Hirdetés
Hirdetés

Szinte csak körzet szerint lehet iratkozni

Szinte csak körzet szerint lehet iratkozni Kovászna megye

Az előkészítő osztályokba való beiratkozás módszertana szerint a következő napokban, hetekben szervezik meg a sepsiszentgyörgyi iskolák a nyílt napokat, amikor bemutatják az intézményt a szülőknek. Annak ellenére szervezik mindezt, hogy az iskolák nagy része körzetesítve van. Kivételt a művészeti líceum és az alternatív oktatás képez.

Hirdetés
Hirdetés

A Mikes Kelemen Főgimnáziumban a következő tanévre három osztályba hirdettek meg összesen 75 helyet. Az iskolába az ehhez a körzethez tartozó gyerekeket lehet beíratni, amennyiben mégis maradnak üres helyek, jelentkezhetnek a körzeten kívül lakók is. Előnyt élveznek továbbá azok, akik szüleinek munkahelye az iskola közelében található, de a nagyszülők lakhelye is számít, illetve ha a gyerek az iskola körzetében található óvodába járt. A Mikesben március 6-án tartják a nyílt napot, ahol bemutatkoznak a tanítók, megtekinthetők az osztálytermek.

A Székely Mikó Kollégiumban szintén három előkészítő osztályt indítanak, itt március 1-jén tartják a nyílt napot, a Szabadság utcai elemi osztályokban. Itt is érvényes a körzetesítés, a fennmaradó helyekre majd tavasszal lehet iratkozni.
A Református Kollégiumban egy előkészítő osztály indul Bakó Erzsébet tanítónő vezetésével. Az osztály a Tanulók Házában kap helyet, ahol most a negyediket végzők is járnak. Az iskola ma délután tartja a nyílt napot, ahol beszámolnak a hitre nevelés fontosságáról az iskolában, a délutáni foglalkozásokról, valamint bemutatják a gyermekbarát osztályokat és udvart is.

A Plugor Sándor Művészeti Líceum tavalytól már nem tartozik a körzetesített iskolák közé, így az iratkozást követően képességfelmérőt tartanak a gyermekeknek, attól függően, hogy milyen szakra jelentkeztek. A nyílt napot holnap tartják, amikor bemutatják az iskola felszereltségét, a hangszereket, termeket és bemutatkoznak a tanítók is. A művészetiben a 2019–2020-as tanévben egy román és egy magyar előkészítő osztály indul.

A Váradi József Általános Iskolában a hagyományos osztályok mellett (egy román és három magyar nyelvű), step by step előkészítő osztályt is indítanak. Iratkozni itt is március 4-től lehet, az osztályokról érdeklődni pedig a titkárságon, illetve már csak az iratkozás után szervezett, március 6-i nyílt napon.
A Nicolae Colan Általános Iskolában három előkészítő indul, egy a román, egy pedig a magyar tagozaton, illetve itt kapott helyet Sepsiszentgyörgyön egyedüliként a magyar nyelvű Waldorf-osztály is. A nyílt napokat február 28-ig tartják, a szülők bármikor felkereshetik az intézményt. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük