Felhívás!

Szerdától több diák számára zajlik fizikai jelenléttel az oktatás

Szerdától több diák számára zajlik fizikai jelenléttel az oktatás Kovászna megye

A koronavírus fertőzöttségi ráta csökkenésének köszönhetően szerdától frissültek az oktatási intézmények működését szabályozó forgatókönyvek is – közölte a Kovászna megyei tanfelügyelőség. A május 12-14. közötti időszakban jelentősen nő az egyes forgatókönyv szerint működő iskolák száma.

Szerdától a megye 233 oktatási intézményében zajlik 1-es (zöld) forgatókönyv szerint az oktatás, a 2-es (sárga) forgatókönyv csupán 70 iskolában marad érvényben. Hétfőhöz képest 71-gyel nőtt a “zöld” iskolák és óvodák száma. Május 10-11. között 162 intézmény volt zöld és 141 sárga besorolás alatt.

A változások Bardóc, Csernáton, Kézdiszentkereszt, Kézdivásárhely, Kommandó, Ozsdola, Torja, Uzon és Zágon tanintézményeit érintik.

A megye 303 oktatási intézményének besorolását ITT lehet tanulmányozni.

Az elmúlt 14 napban regisztrált új fertőzések számának függvényében a tanintézményekre a következő forgatókönyvek érvényesek:

  • 1-es (zöld) forgatókönyv: amennyiben a fertőzöttségi ráta 1 ezrelék alatt van, minden tanuló az osztályban való fizikai jelenléttel tanul;
  • 2-es (sárga) forgatókönyv: amennyiben a fertőzöttségű ráta meghaladja az 1 ezreléket, de a településen nem rendeltek el vesztegzárat, az óvodások és elemi iskolások, a különleges oktatási igényű gyerekek, valamint a vizsga előtt álló, végzős osztályok az osztályban való fizikai jelenléttel tanulnak, a többiek online oktatásra térnek át.
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások