Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szépül a bibarcfalvi iskola

Szépül a bibarcfalvi iskola Kovászna megye

„Bibarcfalvának szüksége van saját iskolára. A megyei tanács támogatásával újítjuk fel a Bartalis Ferenc Általános Iskolát. Idén a külső felújítási munkálatokat végezzük el, jövőre a nyilászárók cseréjét tervezzük”– írta egy Facebook-bejegyzésében Lázár-Kiss Barna András, Barót polgármestere. Igaz, minderről elfelejtett egyeztetni az intézményvezetővel.

Hirdetés
Hirdetés

A felújítással kapcsolatban szerettünk volna többet is megtudni, ám Bán Annamária, a baróti Gaál Mózes Általános Iskola (ehhez tartozik a bibarcfalvi) igazgatónője nem tudott részletekről beszámolni, mint fogalmazott ugyanis, a polgármesteri hivatal ez ügyben vele nem egyeztetett. Lázár-Kiss Barna polgármester lapunknak elismerte, a munkálatra a helybéli diákok szüleivel, illetve a helyi pedagógusokkal való megbeszélés után került sor, ők javasolták a vakolat megújítását – ez volt a sürgősebb teendő –, jövőre pedig Barót önkormányzata, ugyancsak a megyei tanács pályázati pénzalapjának segítségével, kicserélné a nyílászárókat is az épületen.

A hivatal nemrég a felsőrákosi iskolánál újíttatta fel az illemhelyet, az épületbe a vizet is bevezették, Miklósváron pedig a helybéli római katolikus egyházközség végzi az iskolának-óvodának helyet adó épületegyüttes felújítását, hasonlóképpen pályázati pénzből. Ehhez az önkormányzatnak csak az ügyintézésben kellett hozzájárulnia – mondta a város elöljárója. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások