Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Búcsú és aranymise Kőváron

Búcsú és aranymise Kőváron Kovászna megye

Kettős ünnepet ültek tegnap, Szent Lőrinc napján Kézdikőváron. Az 1825-ben felszentelt római katolikus templom búcsúünnepén misét mutatott be Virág László aranymisés plébános. A szentmisét Varga Rezső és a kolozsvári dr. Nóda Mózes egyetemi tanár és plébános, valamint számos paptestvérük celebrálta.

Hirdetés
Hirdetés

A mise elején dr. Kovács Gergely érsek köszöntőlevelét olvasta fel Varga Rezső helyi plébános.
– Adja Isten, hogy sokáig tapasztalhasd az ő irgalmát – szólt Virág Lászlóhoz. – A jubileumi ünnepség különös jelentést kap azáltal, hogy az eukarisztia évében kerül sor rá. Hiszen az eukarisztia az irgalom szentsége, az egység jele és a szeretet köteléke. Majd folytatásként köszönetet mondott, és Isten áldását kérte Virág László jubileumi plébános életére. Utóbbi hálát mondott azoknak, akik őt támogatták eddig, s a szentmisében mindannyiunkért imádkozott.

A prédikációban Nóda Mózes dékán beszélt arról, hogy mi, emberek büszkék vagyunk arra, ha a barátaink híres és nevezetes emberek. A plébános azt a tudatot próbálta megerősíteni bennünk, hogy a szentjeinkre kellene büszkének lennünk, hiszen a szentek az igazán híres emberek, akik Istennek és nekünk is a barátaink.

– Egyvalamit nagyon kell tudnunk ebben az életben: amit csak magunknak akarunk megtartani, az nem fog megmaradni az örök életben, és termést sem hoz – gondolkodtatta el a híveket Nóda Mózes. – Kereszténynek lenni azt jelenti, hogy egyre jobban hasonlítunk Jézusra – emlékeztetett.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások