Felhívás!

„Szentesített“ szerződés

A Szent György Napok ideje alatt írta alá a testvérvárosi szerződést Sepsiszentgyörgy és a magyarországi Szentes. Ez alkalommal bemutattak egy kisfilmet is a Csongrád megyei településről.

„Én nem jártam még Szentesen, de ebből a kisfilmből az derül ki számomra, hogy a környezetet, a természetet és a sportot is szerető emberek élnek ebben a városban. Az derül ki számomra, hogy Szentes megúszta azt, amit mi sajnos a kommunista évtizedek alatt nem, éspedig a város urbanisztikáját nem sikerült tönkretenni, mint nálunk, Sepsiszentgyörgyön” – emelte ki beszédében Antal Árpád. Sepsiszentgyörgy polgármestere megjegyezte, egy kis irigység fogta el akkor, amikor láthatta, hogy Szentesen, az önkormányzat épületén ott loboghat a város zászlaja, hiszen itt ez sem ilyen egyértelmű és egyszerű. „Sokszor gondolkozom azon, hogy nézne ki ma Sepsiszentgyörgy, ha a történelem másként alakul, és az elmúlt 99 esztendő nem hozta volna a városunkat olyan helyzetbe, hogy igen-igen sok időt és energiát arra fordítunk, amire nem kellene”, tette hozzá.

A polgármester azt is elmondta, hogy egy alulról jövő kezdeményezésről van szó, hiszen a két település különböző intézményei között szoros kapcsolat alakult ki az elmúlt években. „Mi ma semmi mást nem teszünk, mint hivatalosítjuk azt, ami már működik a két város között”, húzta alá a városvezető. Elmondta, bízik abban, hogy ezek a kapcsolatok tovább bővülnek, hiszen ez akkor igazán gyümölcsöző, ha az utcán járó emberek között alakulnak ki ezek a kapcsolatok.
Sepsiszentgyörgynek és a hozzá tartozó két falunak összesen 16 testvértelepülése van nyolc országból.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.