Felhívás!

Ötmillió lejjel több

Egyre több pénz folyik be a városkasszába a személyi jövedelemadóból, így alig egy hónapra a költségvetés elfogadása után ezt ki is egészítették. Az erre vonatkozó határozatot soros ülésén fogadta el Sepsiszentgyörgy képviselőtestülete.

A megyeszékhelyi tanács március 20-án fogadta el a város 2017. évi összesített költségvetését, és akkor az önkormányzat vezetősége 126,9 millió lejnyi bevétellel számolt.  „Nem számítottam arra, amikor elfogadtuk a költségvetést, hogy már április végén lehetőségünk lesz egy jelentős összeggel kiegészíteni ezt, amit most nem a kormánytól vagy az Európai Uniótól kapunk, hanem a személyi jövedelemadóból befolyt összeg volt jelentősen magasabb, mint amikor terveztük a költségvetést”, mondta a határozattervezet előterjesztésekor Antal Árpád.

Sepsiszentgyörgy polgármestere szerint ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy az év első négy hónapjában a szentgyörgyi emberek több pénzt kerestek, és így 4,4 millió lejjel, vagyis közel egymillió euróval tudják megemelni a személyi jövedelemadóból az év végéig befolyt összeget. „Ezen kívül más tételeknél is volt többletbevétel, ezért most ötmillió lejjel egészítjük ki a költségvetést, és ez azt jelenti, hogy a márciusban elfogadott 126,9 millió lej helyett 131,9 millió lejnyi bevétellel számolunk”, mondta Antal. A városvezető biztos abban, hogy a következő hónapokban még lesz lehetőség pozitív kiegészítésre, és így az év végéig ennél még sokkal nagyobb lesz a város költségvetése.
Ami a kiadási tételt illeti, iskolák, művelődési intézmények kapnak ebből a kiegészítésből, de útjavításra, a Sportaréna villanyhálózattal való ellátására is leosztottak különböző összegeket.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.