Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szemetes a céhes város

Szemetes a céhes város Kovászna megye

Kézdivásárhely tanácsának legutóbbi soros ülésén egyebek mellett az is szóba került, hogy a településen meglehetősen gyengén áll a köztisztaság.

Zonda Balázs, a kézdivásárhelyi Gosp-Com Kft. igazgatója havi beszámolóját követően Hegedűs Ferenc tanácsos megkérdezte az intézményvezetőt, milyen intézkedések várhatók annak érdekében, hogy egy tisztább várost lássunk a következő időszakban, „hiszen ilyen mocskosság sosem volt”, jegyezte meg. Az igazgató azt válaszolta, „tizenkilenc utcaseprő folyamatosan dolgozik, ám szeretnénk egy seprűgépet vásárolni a főbb utak hatékonyabb takarítása érdekében. Vannak azonban olyan tényezők, amelyeket nem tudunk kizárni, a mezőgazdasági munkálatok megkezdésével a traktorok sarat, földet, homokot hordanak be az utcákra, emellett a múlt vasárnapi (március 10-ei – szerk.) szélvihar sem segített a helyzeten”, sorolta.

Hirdetés
Hirdetés

A városatyák megjegyezték, a szél csupán „a meglévő hulladékot és port fújta össze-vissza”, majd javaslatokat tettek a helyzet orvoslására. Ilyés Botond tanácsos megkérdezte, nem lehetne a szociális munkásokat „befogni” a várostisztításba? Derzsi Gyula alpolgármester szerint a szociális munkások „ezen a téren tevékenykednek, amennyit tevékenykednek, ám tízen vannak, és egy bizonyos óraszámot kell ledolgozniuk havonta, így közülük naponta mindössze két–három személy takarít, ennek pedig nincs számottevő jelentősége a település tisztántartásában”. Nagy-Babos Tamás tanácsos javasolta, hirdessenek meg tavaszi nagytakarítást a lakosság bevonásával, míg Hegedűs Ferenc szerint a helyi rendőrségnek kellene felügyelni és figyelmeztetni a lakókat egyrészt háztájuk, illetve területeik tisztántartására, másrészt a kutyasétáltatókat az elpotyogtatott állati ürülék összeszedésére, ellenkező esetben pedig bírságolni a mulasztókat. <

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. március 18., 9:13
  ÉRTÉKELÉS: 11

  A szál máshol is fúj, sőt mezőgazdasági tevékenység is folyik.. nem értem, h ott még is hogy tudják tisztán tartani a várost..szégyen ahogy kinéz ez a szép város.
  Szerencse március 15-re csöppet összekapták.. Havonta kéne egy ilyen ünnep..

 • User
  Dátum: 2019. március 18., 11:47
  ÉRTÉKELÉS: 17

  A lenyeg hogy Zonda ur munden holnapban megkapja azt a minim fizut,ha venne a faradsagot es nemcsak a pluszokat rakna a fogyasztokra akkor latna szemelyesen is hogy dolgoznak a varos szellen a malosai.Az a keves homok ami a telen volt elhintve meg most is ott van.A kis kertekbe a fakat a lako nyesi es meg kulon megfizeti a ,,karbantartast,,Szegyen es gyalazat a lakokkal szemben.

 • User
  Dátum: 2019. március 18., 11:41
  ÉRTÉKELÉS: 23

  Amíg a szemetesek korrupt vezetőjét nem cserélik le, aki a saját portáján dolgoztat az utcaseprőkkel, akik szólni sem mernek, mert kirúgják a szerencsétleneket, addig ez is hozzájárul az állapotokhoz.

 • User
  Dátum: 2019. március 18., 13:13
  ÉRTÉKELÉS: 23

  Nem tudtam eddig mi hiányzott. Hát a seprűgép! Kell is az, a jó gödrös utakra! Szerintem a seggberúgógép is hiányzik, jó magasra állítva, hogy érje fel a kiskirályok ülepét, akik nagy kakasok ezen a szemétdombon. Méghogy szélvihar, meg traktorok! A blokkok között hány traktor jár, Zonda Balázs? A főtéren hány jár? Ne hintsd itt a rossz dumát! Ha nem lenne ilyen gyenge a Bokorunk, már rég úgy kirúgott volna, hogy a lábad sem érte volna a földet! De még nem döbbent rá ő sem, hogy ez nem fizikaóra, ahol kísérletezni lehet.

 • User
  Dátum: 2019. március 18., 21:22
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Nem kell Dusterrel járni !
  A törvénykezés lehetöséget ad a kártérités követelésére .Akinek a gödrök miatt bármilyen szinten sérül a jármüve helyi fényképezés estleg fölhivni a 112 sürgösségi hivoszamot ha sulyos a jármü sérülés,Beperelni az út karbantartót vagy a helyi polgármesteri hivatalt. Minél többen élnek a lehetöséggel annál jobban kényszetitik a hivatásos szerveket a probléma megoldására

 • User
  Dátum: 2019. március 19., 12:30
  ÉRTÉKELÉS: 10

  Kártérítés? Itt nem az egyszeri sérülésről van (csak) szó, hanem sokkal inkább arról, hogy jobban ki van téve az autó annak, hogy a futóműve tönkremegy. Nem egyből, hanem mondjuk, egy év helyett 2 hónap alatt. Mit fényképezz le olyankor? A naptárt? Legyünk komolyak, az ember igyekszik kikerülni a gödröket, de lassan nem lesz ahol, mert egy helyett kettőbe hajt bele. Beperelni nem olcsó mulatság, és addig az autót is javítani kell. Nem lenne szebb az élet, ha polgármester és utászok elvégeznék rendesen a dolgukat? Muszáj perelni? A fene a jó dolgukat!