Felhívás!

Szemétbe dobott értékeink

Egyesek véletlenül, mások pedig szánt szándékkal dobnak hulladékok közé meghökkentő dolgokat – tudtuk meg Máthé Lászlótól, a sepsiszentgyörgyi Tega Rt. köztisztasági vállalat vezetőjétől.

A vállalatvezető érdeklődésünkre elmondta, hogy igencsak változatosak a szemetes konténerekbe dobott tárgyak: gyakran előfordul, hogy véletlenszerűen, balesetből kerül hulladék közé az érték.
– Megtörtént, hogy betelefonált hozzánk egy aggódó személy, aki ugyan tisztítani vitte a székelyruháját, ám előtte még eldobta a szemetét, a ruhát pedig zacskóstól a szelektívtároló tetejére tette, és ott is felejtette. Akad több olyan személy is, akik autókulcsot, vagy házkulcsot tartanak ugyanabban a kezükben, amelyikkel a szemetes zacskót fogják, és reflexből mindent bedobnak a süllyesztett kukába. Ilyenkor telefonon kérnek segítséget a pórul jártak, mi pedig igyekszünk segíteni rajtuk. A gumicsizma rend szerint a műanyag hulladékok közé kerül vidéken, de nemrég döglött tyúkot is találtunk a műanyaghulladékok, pillepalackok között. Korábban vidéken még élő kutya-, macskakölyköket is bedobtak egyesek a közös gyűjtőkbe, de amióta ezeket felszámoltuk, és mindenki saját háza elé, átlátszó zsákba kell, hogy kitegye a hulladékát, ez a jelenség megszűnt. Városon elvétve (évente 3–4 esetben) még történik ilyesmi, de nem jellemző – részletezte Máthé.

A szakember arra is rámutatott, hogy eddig főképpen az ócskaságoktól, régi rozsdás kütyüktől szabadultak egy-egy lomtalanításkor a polgárok, az utóbbi hónapokban viszont már megjelentek az új, ám elromlott, javíthatatlan elektronikai kütyük, LCD monitorok, „lapos” tévékészülékek is a leadott hulladékban. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások