Hirdetés
Hirdetés

Székelykaput állítottak Bibarcfalván

Székelykaput állítottak Bibarcfalván Kovászna megye

Nagyon szép székelykaput avattak vasárnap délben, az istentisztelet után Bibarcfalván. A temető bejáratánál díszelgő alkotás Farkas István nagybaconi faragómester munkáját dicséri, aki az avatóünnepségen bemutatta a háromszéki székelykapu jellegzetességeit is, beszélt annak különösen szép mintázatáról, szimbólumainak jelentéséről.

Hirdetés
Hirdetés

Fancsal Zsolt bibarcfalvi református lelkipásztor különleges ajándékként értékelte a kaput, köszönetet mondva nemcsak a bibarcfalvi közbirtokosság régi és új vezetőségének, amiért közreműködtek a kivitelezésben, de a felállításában segédkező munkásoknak, azoknak is, akik az ünnepségre való kínálmációt biztosították, nem utolsósorban pedig a kapu készítőjének, Farkas Istvánnak. Cséki Péter közbirtokossági elnök úgy vélte, tisztelet jár a bibarcfalvi közbirtokosoknak, akik vagyonukból a köz számára adakoztak a faanyag felajánlása révén, és ezt kötelességüknek érezték.

Benedek-Huszár János polgármester szép közösségi példaként emlegette az egyház és a közbirtokosság közötti együttműködést, majd Radnóti Miklósnak a kapun is megidézett, a szülőföldről szóló ismert versét szavalta el: „Nem tudhatom, hogy másnak e tájék mint jelent…” 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. május 18., 8:19
  ÉRTÉKELÉS: 12

  Dicséret illeti az egyházat és a közbirtokosságot! További sok sikert Bibarcfalva! “Ubi concordia, ibi victoria est! Ahol az összefogás, ott a győzelem!”

 • User
  Dátum: 2021. október 24., 7:54
  ÉRTÉKELÉS: -2

  A Székelykapu megálmodója Szabó Miklós a volt közbírtokossági elnök volt , aki megalakította a közbírtokosságot , 20 éven át vezette és a ravatalozó előtti járdát kivitelezte egy együttműködési szerződésbe foglalva a ref. Egyházközséggel .