Felhívás!

RÖVIDEN

Csetepaté Uzonban
Szombaton délután értesítették az uzoni egyenruhásokat, hogy hajbakapott két sofőr a Fő utcán. A helyszínen kiderült, hogy egyikük, érvényes hajtási nélkül, de annál részegebben (szondázáskor 1,62 mg-ot mértek a leheletében) megkoccantott egy parkoló gépkocsit. Utóbbinak a gazdája ezt nehezményezte, és szidalmazta is az elkövetőt. 

Holnaptól „kizöldülnek” az iskolák?
A prefektúrával és a közegészségügyi igazgatósággal folytatott tárgyalások után az a határozat született meg, hogy szerdától, május 19-től a zöld forgatókönyv szerinti jelenléti oktatásban vegyen részt minden osztály, évfolyam és tanuló, amennyiben 18-án is 1 ezrelék alatt marad a helység fertőzési mutatója – tájékoztatta szerkesztőségünket a Kovászna Megyei Tanfelügyelőség. Azért jutottak erre a döntésre, mert jelenleg az incidencia nagyon megközelíti az 1 ezreléket, a hétvégén, szombat-vasárnap azonban keveset teszteltek, a hétfői mutató tehát nem biztos, hogy megbízhatóan indokolja a tanintézményekre alkalmazott forgatókönyvek megváltoztatását. Ennek következtében hétfőn és kedden (május 17-én és 18-án) a pénteken rögzítettek szerint működnek az iskolák és alkalmazzák a forgatókönyveket. 

Furgont koboztak el a környezetőrök
Péntek este értesítette a hatóságokat Előpatak polgármestere, hogy rajtakaptak egy férfit, amint építési, illetve biológiailag lebomló hulladékot ürít le egy haszonjárműből Árapatakon. A környezetvédelmi őrség ellenőrei kiszálltak a helyszínre, ahol a helyi rendőrőrs és a csendőrség munkatársai fogadták őket. A szemetelő férfit 30 ezer lejre bírságolták, ugyanakkor elkobozták a hulladék szállítására használt járművet is. A szemetet átadták egy szakcégnek megsemmisítés vagy értékesítés céljából. (fá) 

Szabadnap oltáskor
Egy jogszabályjavaslat szerint az alkalmazottak szabadnapot kérhetnek a beoltásuk napján, a szülők pedig ezt abban az esetben is megtehetik, ha gyereküket viszik oltatni. Ugyanakkor bizonyos cégek már most szabadnapot adnak azoknak az alkalmazottaknak is, akik mindkét oltást megkapták. Ezek a szabadnapok az éves szabadságba számítanak bele, a cég vezetősége döntheti el, hogy hány napot adnak. Ezek a szabadnapok fizetett napok, és az alkalmazottak bármikor kivehetik. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.