Felhívás!

Takarítás-maraton Kőröspatakon

Zsinórban ötödik hétvégén takarítottak Sepsikőröspatakon. Az önkéntesek nem kevesebb mint 1750 zsák hulladékot szedtek össze, ami – a polgármester szerint – „nem az égből hullott”. Kisgyörgy Sándor „hadat üzent” a szemetelőknek, és azt mondja: „kíméletlenül kinyírnak mindenkit”, akit rajtakapnak, hogy egyetlen műanyagflakont is eldob valahová.

A polgármester köszönetet mondott minden önkéntesnek, aki részt vett maratoni akcióban.
– A terület 80-85 százalékát kitakarítottuk. Többen voltak olyanok, akik mind az öt héten jelen voltak. Köszönet érte. Kiemelni közülük nem akarok, mert szerencsére annyian voltak, hogy még kihagynék valakit, és nem szeretném. Többen voltak olyanok is, akik jöhettek volna, de nem jöttek. Lelkük rajta. Azt viszont mindenkinek üzenem, hogy ne adja az Isten, hogy valakit elkapjunk, hogy illegális helyre hulladékot rak le, mert nem csak hogy a maximális bírságot szabjuk ki rá, de névvel, fotóval együtt kitesszük a szégyenfalra, a közösségi oldalakra, az újságba, mindenhova. Lehet, hogy utólag beperelnek, mert az ilyeneknek aztán mindenféle „emberi jogaik” vannak, de ahhoz semmiképpen sincs joguk, hogy ostobának nézzék a falu törvénytisztelő és természetszerető részét, s úgy gondolják, hogy ők szabadon szemetelhetnek, mert jön a sok bolond, s összeszedi utána – szögezte le Kisgyörgy Sándor.

A hét végén a bányató körüli területet takarították ki, beleértve az árkosi részt is, tovább erősítve ezzel „a két község között fennálló baráti viszonyt” – mondta el a polgármester. Hozzátette: már „csak” a két patak medre maradt hátra, azt kitakaríttatják azokkal, akik bírsággal tartoznak az önkormányzatnak, miután kérni fogják, hogy a törvényszék közmunkává alakítsa a be nem fizetett összeget. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.