Hirdetés
Hirdetés

Székelyföldi kisállatexpó Sepsiszentgyörgyön

Székelyföldi kisállatexpó Sepsiszentgyörgyön Kovászna megye

Körülbelül hétszáz különböző fajtájú szárnyast és kisállatot lehet majd megcsodálni Sepsiszentgyörgyön a február 3–5. közötti hétvégén megrendezendő kiállításon, amelyet idén az egykori csempegyárban, a Păiuş Dávid hadnagy utcában hoz tető alá a Kovászna Megyei Baromfi- és Kisállattenyésztők Egyesülete. A rendezvényre Kovászna és Hargita megyei tenyésztőket hívtak meg.

Három napon keresztül a legszebb nyúl-, galamb- és baromfifajták jutnak főszerephez, és ez nemcsak abban merül ki, hogy a nagyközönség előtt bemutatkoznak a legszebb példányok, hiszen ezúttal is lesz verseny, a kiállítók állatait bírálóbizottság osztályozza.

„Csíkszeredából, Székelyudvarhelyről, Kézdivásárhelyről, Sepsiszentgyörgyről és a környező falvakból várunk tenyésztőket. Körülbelül 160 tyúk, 280 galamb, 230 nyúl és 15 kacsa, illetve liba lesz” – számolt be Bartha Balázs egyesületi elnök. Mint ahogy az lenni szokott, a kiállítás mellett vásárt is rendeznek, és a rendezvény utolsó napján, amint véget ért a verseny, vásárolni is lehet az állatokból.
„Kint, az udvaron tartunk egy kis vásárt is, így azok a tenyésztők, akiknek van eladni való nyula, baromfija vagy galambja, ott árulhat majd” – magyarázta Bartha.

A rendezvény jövő hétvégén, február 3–5. között zajlik, a kiállítás pénteken és szombaton 9-től 18 óráig, vasárnap 9 és 12 óra között látogatható.

Február 10–12-én a Csíkszeredai Hobby Kisállattenyésztők Egyesülete szervez hasonló rendezvényt a Szakszervezetek Művelődési Házában, ugyancsak azon a hétvégén Nagyszebenben, a Rahova utca 25. szám alatt is lesz egy kisállatexpó, majd február 17–19. között a Napoca Expóra készülhetnek a tenyésztők, a gyalui Gelu Voievod-iskolában megtartandó seregszemlén már egzotikus állatokkal is kiegészül a kínálat.

 Fotó: Daczó-Hodor Barna

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük