Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jótékony célja is van a X. Háromszék Kupának

Jótékony célja is van a X. Háromszék Kupának Sport

Két év kihagyás után a hét végén újra megrendezik Kárpát-medence egyik legszínvonalasabb és legkedveltebb amatőr teremlabdarúgó-tornáját Sepsiszentgyörgyön, a tizedik kiírásához érkezett a Háromszék Kupát.

A szombaton és vasárnap zajló barátságos megmérettetés kiváló alkalom az ünneplésre, hiszen idén lett 50 éves a sepsiszentgyörgyi minifoci. A torna mezőnyét 32 férfi és 6 női csapat alkotja, 2 ország 17 településéről érkeznek a résztvevők, hogy megküzdjenek a bajnoki címért. Idén Magyarország (Budapest, Hatvan) és Románia, Erdély (Marosvásárhely, Nyárádszereda, Csiba, Székelykeresztúr, Madéfalva, Csíkszereda, Csíkszentsimon, Sepsiszentgyörgy, Mikóújfalu, Csernáton, Kovászna, Gelence, Gidófalva, Uzon, Barót) amatőr csapatai látogatnak el ismét Sepsiszentgyörgyre. A torna évről évre egyre több érdeklődőt vonz és ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy idén 24 óra alatt betelt minden hely.

A tornát első ízben 2012-ben rendezte meg a Sepsi`08 amatőr teremlabdarúgócsapat a sepsikőröspataki sportteremben, ahol 12 együttes vett részt. A torna szervezői azt szerették volna elérni, hogy  a labdarúgásból hivatalosan pénzt kereső játékosoktól mentes minőségi labdarúgótornát hozzanak létre, bemutatva és megismertetve a nagy közönséggel a teremlabdarúgás szépségét.

A torna második kiírását már Sepsiszentgyörgyön rendezték meg  24 együttes részévtelével. A harmadik kiírástól kezdődően 32 férfi csapat küzdött a bajnoki címért. A IV. Háromszék Kupa alkalmával pedig csatlakoztak a hölgyek is, így évről évre egyre több és egyre színvonalasabb mérkőzésekkel ajándékozva meg a nagyérdemű közönséget. 2016-tól magyarországi együttesek is látogatják a tornát, 2017-től pedig már 3 ország együttesei küzdöttek a végső győzelemért.

Az idei X. kiírás az elmúlt évekhez hasonlóan a januári hideg napokra lett időzítve a megszokottól eltérő, új helyszínekkel. A kétnapos focikavalkád ezúttal is szombaton, január 28-án 8 órakor kezdődik két helyszínen egy időben. Az első nap a csoportmérkőzések napja. Az A, C, E, G, valamint a lányok A csoportja a sepsiszentgyörgyi Sepsi Arénában méri össze erejét, míg a B, D, F, H, valamint a lányok B csoportja a Szabó Kati Sportcsarnok parkettjén találkozik. A csoportkör szombaton 22 órakor ér véget, a napot pedig egy fergeteges After Party zárja a Crown klubban, ahol DJ Mate biztosítja majd a jó hangulatot.

A torna leglátványosabb része, a továbbjutott csapatok kieséses szakasza vasárnap, január 29-én 10 órától kezdődik a Sepsi Arénában, valamint a Szabó Kati Sportcsarnokban, ahol egy időben zajlanak majd a nyolcaddöntők. A legjobb 8 csapat már a Szabó Kati Sportcsarnokban folytatja a döntőbe jutásért való küzdelmet, a negyeddöntők 12 órától kezdődnek. A torna egyik különleges pillanata a legizgalmasabb összecsapások előtt a gálamérkőzés lesz. Mivel idén ünnepli 50. évfordulóját a sepsiszentgyörgyi minifoci, így a szervezők arra gondoltak, hogy kiváló alkalom lenne az ünneplésre, ha az egykori minifocisok újra pályára állnának. 

Ezt követően 15.30-tól a női együttesek kisdöntőjét tekinthetik meg az érdeklődők, melyet a férfi csapatok kisdöntője követ majd. A kisdöntők után a női döntő, majd a férfi döntő zárja a torna 2023-as jubileumi kiírását. A díjátadó ünnepségre 17.30-kor kerül sor a tervek szerint, de ez az időpont változhat, csúszásokra lehet számítani. A szervezők nagy szeretettel várnak minden focikedvelőt, szurkolót, érdeklődőt mindkét helyszínre, hiszen a belépés a torna teljes ideje alatt díjtalan.

A Háromszék Kupa szervezői az elmúlt három kiírás során a sport mellett jótékonysági akcióval is kiegészítették a torna programját, melyből hagyományt szeretnének teremteni. Az idei torna alkalmával a Sepsi`08 Egyesület adományokat gyűjt Nagy Hunor számára. Hunor egy 25 éves, jókedélyű, kitartó, bizakodó, szerény sepsiszentgyörgyi fiatalember, aki sajnos 1 évvel ezelőtt szinte teljesen elvesztette a látását. Egyik szemével egyáltalán, a másik szemével alig egy keveset lát. Retinopátiával diagnosztizálták, és már több műtéten is átesett, de egyelőre nem sikerült javítani a látását. Neki szeretnénk segíteni, bízva abban, hogy egy komolyabb műtéthez elegendő összeget tudnak közösen összegyűjteni. A kétnapos torna ideje alatt a szervezők örömmel fogadnak bárminemű adományt, melyet a torna helyszínein kihelyezett urnákba lehet majd betenni.

Emellett a Sepsi`08 Egyesület Facebook-oldalán egy nyílt árverés keretében megvásárolhatók különböző focis ereklyék, labdák, aláírt mezek. Az árverés  január 27-én, pénteken délben 12 órakor kezdődik és február 5-én, vasárnap délben ér véget. Továbbá, a két helyszínen tombolát is vásárolhatnak az érdeklődők. A nyílt árverésen felajánlott összegek, a megvásárolt tombolák értéke, valamint a torna ideje alatt gyűlt adományok mind Hunorhoz fognak eljutni, bízva abban, hogy ezzel is segíthetik, hogy újra lásson.

A nyílt árverés a www.facebook.com/sepsi08 oldalon lesz elérhető.

Fotó: Sepsi08

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük