Felhívás!

Száznégy gyerek vesztette életét tűzvész miatt

Száznégy gyerek vesztette életét tűzvész miatt Kovászna megye

Az elmúlt évek során hatásosnak bizonyult a megyei sürgősségi felügyelőség számtalan tűzvédelmi figyelmeztetése, ajánlása, így Háromszéken eddig csökkenő tendenciát mutatott a téli fűtésszezon baleseteinek száma.

A fűtésszezonban megnő a tűzveszély: köztudott, hogy a felügyelet nélkül hagyott, túlhevült elektromos melegítők, de a ki nem takarított, elavult, károsult, netán gyúlékony anyagokhoz túl közel lévő, nem megfelelően szigetelt kémények miatt emelkedik a tűzesetek száma. Mégis, annak ellenére, hogy szerencsére – tavaly januári kimutatások alapján elmondható – csökkenő tendenciájú ezen incidensek száma megyénkben, évről évre, a tűzvédelmi felhívások, figyelmeztetések dacára is folyton akadnak olyan szerencsétlenségek, amelyeket az előbb felsorolt okok váltanak ki.

„Legyünk óvatosak, folyton figyeljük, ellenőrizzük, ne hagyjuk felügyelet nélkül a működő fűtési rendszereinket. Ne engedjük gyermekeinknek, hogy a csempében matassanak, gyúlékony anyagokkal játsszanak a tűz közelében. A gyermekeink biztonsága a legfontosabb!” – figyelmeztetnek a lánglovagok idei kampányukban. Nem fölöslegesen ismétlik meg évről évre ezeket a figyelmeztetéseket, hiszen a téli tűzoltás, a hó borította terepen való munka, terepezés nagyon nehéz, főképpen olyan körülmények között, hogy megyénkben nyáron is számos elszigetelt, nehezen megközelíthető helyre kell eljussanak tüzet oltani az egyenruhások.

Az idei, az E.ON és a Delgaz Grid által is támogatott kampány a tűzvédelmi intések mellett a gyerekek biztonságára helyezi a fő hangsúlyt, vészharangot kongatva, amikor rámutat, hogy az elmúlt 8 évben Romániában több mint 100 kiskorú vesztette életét kigyulladt lakásokban, és az áldozatok többsége felügyelet nélkül volt a tragédia pillanatában. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.