Hirdetés
Hirdetés

Számít a véleményünk!

Megyei szintű konzultáció indul a Romániai Magyar Demokrata Szövetség háromszéki szervezetének kezdeményezésére, amelynek kettős célja van – tájékoztatott Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke a múlt heti, soros Megyeinfón.

Hirdetés
Hirdetés

Egyrészt meg szeretnék tudni, hogy mi a háromszéki emberek véleménye a jövő évben esedékes magyarországi választásokról, a szinte borítékolható preferencia mellett a szavazói kedvet is felmérnék. „Lehet, hogy soha nem volt még ekkora tétje a mi részvételünknek abban, hogy milyen lesz a budapesti kormányzat összetétele” – fogalmazott Tamás Sándor megyetanácselnök. „Meggyőződésünk, hogy a jelenleg kormányzó Fidesz–KDNP-t kell továbbra is támogatnunk annak érdekében, hogy nem csak Magyarországon, de az egész Kárpát-medencében jobbra forduljon a magyarság sorsa” – vélekedett.
A második kérdéscsomag arra vonatkozik, hogyan élnek az emberek Háromszéken, miként képzelik el a jövőjüket, mire van szükségük, milyen megvalósításokat szeretnének látni, támpontokat keresnek ugyanis ahhoz, hogyan tervezzék meg a jövő évi költségvetést. Szükség van a lakosság véleményére, várják az észrevételeket, pozitívakat és negatívakat egyaránt.

Jövő hónapban fókuszba kerülnek a kerékpáros rendezvények, három esemény követi egymást: az augusztus 1-jén Csíksomlyón sorra kerülő ferences rendi találkozóra Sepsiszentgyörgy, Kézdivásárhely és környéke bicikliseit, motorosait és lovasait is várják, hogy együtt oda zarándokoljanak. Augusztus 3 és 7. között zajlik a 15. Székelyföld Kerékpáros Körverseny, amelyhez az idei kiadásban Maros megye és Marosvásárhely is teljes mellszélességgel csatlakozik. Végül, Otthonról haza néven hívják Budapestre, augusztus 20-ára együtt ünnepelni a háromszéki kerékpárosokat is, akik 12-én indulnak majd Sepsiszentgyörgyről és Kézdivásárhelyről, hogy együtt tekerjék le a 830 kilométeres távot a fővárosig. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. július 26., 9:30
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Tobb valosagos gazdasagelinkito program tamogatasa, mert az atlag ember egyre nehezebben el meg es ezert kenytelen elhagyni a szulofoldjet ideiglenesen vagy akar vegleg. A haromszeki atlag fizetes korulbelol 1000 lejjel kevesebb mind az orszagos atlagos fizetes, itt kellene kezdeni a munkat, hogy miert kevesebb es hogyan lehet ezen javitani. Ez kellene legyen a part fo celja a kovetkezo evekben. Egyes vallalkozok azt mondjak, hogy hianyzik a szakkepzet munkaero, akkor kurzosokat kell inditani, hogy kepezzek megfeleloen a munkaerot. A 23 eves munkamezomben, a palyafutasom elejen reszesultem 3 gyors, par oras felkesziton amit az orszagos vallakozo ceg sajat zsebebol fizetett, ahol akkor dolgoztam. Egyetlen helyi ceg sem kuldott, rendezett vagy akar hivot meg egy magasabban kepzet szakembert, hogy tanuljak valami ujat, legyek hatekonyabb. Csak elvaras volt, ez egy ordogi kor.