Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Beteltek a líceumi osztályok

Beteltek a líceumi osztályok Kovászna megye

Július 24-én osztották el számítógépen a kilencedik osztályba felvételizőket. A Kovászna megyei magyar elméleti középiskolákban, illetve osztályokban minden hely betelt.

Hirdetés
Hirdetés

A legnagyobb utolsó általánossal a Székely Mikó kollégium matematika-fizika osztályába jutottak be, 8,76-tal, a kézdivásárhelyi Református Kollégium természettudományi profilú osztályában 8,59 az utolsó bejutóé, a Mikes Kelemen-líceumban pedig 8,43, ugyancsak a természettudomány osztályban.

A Kovászna megyei tanfelügyelőség kimutatása szerint betöltetlen helyek csak a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor-líceum román tagozatán (9), továbbá a szentgyörgyi Mihai Viteazul-líceum természettudományi osztályában (9), a Constantin Brîncuși-líceum turizmus és élelmiszeripari osztályában (16), valamint a bodzafordulói Nicolae Bălcescu elektronika, automatizálás szakán (9) maradtak. Összesen tehát 43 helyre, az összes 4,86%-ára lehet még jelentkezni.

Országos szinten a 91.315 végzős nyolcadikos 98,54%-a megtalálta a helyét az első komputeres elosztás során, azoknak az elhelyezése, akik nem erősítik meg az iratcsomó letételével a felvételüket, vagy akik nem vettek részt az országos felmérőn, a következő szakaszban történik meg, augusztus 9–13-a között. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2021. július 26., 10:29
   ÉRTÉKELÉS: 1

   Ezen kívül az utolsó bejutó jegy se az, amit írnak, pontosabban van egy kis pontatlanság. A Mikóban, és nem csak, kétfelé van osztva az osztály, egy része pluszba intenzív angolt is tanul (úgymond kétnyelvű szak). A többi közös, vagyis ezek tulajdonképpen egy osztálynak számítanak. A matematika-informatika osztály magyar-angol részére az utolsó bejutó 8,07 volt.

 • User
  Dátum: 2021. július 26., 15:51
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Kedveskéim!😉
  Az első és utolsó jegy szakliciben titok?!
  Úgy meglovagólták az érettségi eredményeket mint a cowboy!😂
  Szerintem 1-2 jeggyel is jutottak be licibe!!!