Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szalmabálák kaptak lángra Páván

Szalmabálák kaptak lángra Páván Kovászna megye

Pincében tárolt szalmabálák gyulladtak meg a Zabolához tartozó Páva falurészen szombaton kora délután. A hivatásos és önkéntes alakulatok jelenleg is dolgoznak a tűz eloltásán.

Hirdetés
Hirdetés

Szalmával teli pince gyulladt ki a délutáni órákban Páván, jelenleg összesen négy tűzoltóautó segédkezik az oltásban. A helyszínre érkezve Szigyártó János Nimród zabolai alpolgármestert kérdeztük az esetről. Mint mondta, nem csak szalmabálákat, hanem üzemanyagot is tároltak a 10 méter széles, 15 méter hosszú pincében, a lángok pedig egyik pillanatról a másikra csaptak fel, a tűz pontos okát viszont nem tudni. Sejtése szerint a szalma idővel benedvesedett, átmelegedett és kereszthuzat révén gyulladt meg.

Fotó: Farkas Orsolya

Az elöljáró szerint már az első pillanatokban riasztották a helyi önkéntes csapatot, ugyanakkor Gelencéről is megérkeztek az önkéntes tűzoltók röviddel a hívás után. A helyszínre két hivatásos tűzoltóautó és egy mentő is érkezett, személyi sérülés azonban nem történt. A lángokat sikeresen megfékezték, a helyszín biztosítása és a teljeskörű oltás még folyamatban van.

Fotó: Farkas Orsolya

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük