Hirdetés
Hirdetés

Szakmák hete a Berde Áron Líceumban

Szakmák hete a Berde Áron Líceumban Kovászna megye

Rendezvények szervezésével ünnepelte meg a sepsiszentgyörgyi Berde Áron Gazdasági Líceum a Szakmák hetét, ugyanakkor kampányt indítottak a középiskola hírnevének növeléséért és diákok toborzása céljából is. Minderre ma, az Országos Szakmai Napon tesznek pontot.

Hirdetés
Hirdetés

Korábban is nagy készülődés folyt, a szakmai osztályok diákjai videofilmeket készítettek, amelyekben igyekeztek vonzóan bemutatni az általuk választott szakács, fodrász vagy kereskedelmi dolgozó mesterséget. Ezeket a filmeket, illetve az iskola teljes oktatási kínálatát bemutató anyagot minden nyolcadikos osztály osztályfőnöke megkapta a megyében.

A 2021/2022-es tanévben a líceumban egy megosztott cukrász-pincér szakosztály, egy fodrász-manikűrös-pedikűrös szakközépiskolai osztály, illetve egy-egy gazdasági és líceumi turisztikai technikus, valamint egy posztliceális osztályt indítanak hús- és tejfeldolgozás szakosodással. A partnerek, támogatók (tanfelügyelőség, a Helyi Szociális Partnerségi Fejlesztési Bizottság), a helyszínt biztosító cégek, oktatók bevonásával a Szakmák hetén zajló tevékenységek igen sokrétűek voltak: a szakácsok egész héten főztek, a kereskedők csomagolóversenyen vettek részt, a leendő fodrászok szalonokban gyakorlatoztak. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. március 11., 9:48
    ÉRTÉKELÉS: -3

    Fantasztikus hely! A titkárság kedves, igazság és boldogsák (na meg pillangók!) minden sarkon. Rosszindulatnak és kétszínüségnek nyoma sincs! Nem is értem miért van rossz hírneve