Felhívás!

Szabálytalanul parkolók, kifogásokkal

Szabálytalanul parkolók, kifogásokkal Kovászna megye

Kezd „normalizálódni” a helyzet a sepsiszentgyörgyi fizetéses parkolókban, ugyanakkor megugrott a városközponti parkban koldulók száma.

Hadnagy István, a sepsiszentgyörgyi helyi rendőrség vezetője érdeklődésünkre elmondta, kollégái napi szinten találnak tilosban vagy a fizetéses parkolóban szabálytalanul parkoló sofőröket. A jelenség az elmúlt hetekben mégis csökkenő tendenciát mutat.

– Amíg a belügyminisztérium fennhatósága alá tartoztunk, kevesebb időt fordíthattunk a fizetéses parkolók ellenőrzésére, így lazult a fizetési fegyelem egyes sofőröknél. Most azonban naponta ellenőrzünk, és sajnos mindig akadnak szabálysértők: egyesek zsigerből, „még azért sem” fizetnek, a kifogás pedig szinte mindig ugyanaz: „csak egy percre álltam meg!” – részletezte Hadnagy.

Míg a szabálytalanul parkolók száma csökkenőben van az illetékes szerint, addig a városban, a központi parkban koldulók száma látványosan növekedik. Az elmúlt hetekben több olvasónk jelezte, hogy olyan helyzetnek volt szemtanúja, amikor a szülők árnyékban, az Erzsébet parkban iszogatva küldték gyerekeiket koldulni, a kicsik pedig, mint a szorgos kis méhek, hordták az aprópénzt a „sziesztázóknak”. Hadnagy rámutatott, nem szabad pénzt adni kiskorúaknak, mert ezt úgyis alkoholra, cigarettára költik a felnőttek. Ha valóban akarunk segíteni nekik, inkább élelmet vegyünk.

Kiderült, a koldusok nagy része Hetéről szivárog be, és amíg páran erdei gyümölcsöt, gombát, mezei virágokat árulnak, addig egyesek – főképpen a kicsik vagy a kisgyermekes anyák – koldulnak.
– Arra kérünk mindenkit, hogy értesítsenek minket, ha csoportos kéregetést, vagy idevágó kihágásokat észlelnek. Ezt megtehetik a 0800.800.767-es zöldszámon – összegzett Hadnagy. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. július 1., 8:18
  ÉRTÉKELÉS: 9

  A szabálytalanul parkolók száma nem csökken, hanem nő. Pofátlanul parkolnak járdán, biciklisávon, mindenhol. A rendőrség nem nagyon foglalkozik velük. A Lázár Mihály utcában egyesek olyan közel parkolnak a házakhoz (arra sem képesek, hogy a tükröt behajtsák), hogy a gyalogos alig tud elbotorkálni a csatornák, bejárati lépcsők, házfalakra szerelt dobozok között. Még egyszer sem láttam, hogy a rendőrség foglalkozna velük. Elkelne egy “lábbusz” program a felnőtteknek is.

 • User
  Dátum: 2021. július 1., 8:25
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Nagyon nagy az aktivitas, csak nem jovedelmezo sem nekunk sem nekuk.Addig mig a piac es minden nagy uzlet elott ott vannak a keregetok es a kedves helyi rendor bacsi vagy rendor neni ul a szolgalati autoba es jaratja a motort, hogy fogyassza el az uzemanyagot, addig egyaltalan nincs rendbe semmi ebbe az orszagba.

 • User
  Dátum: 2021. július 1., 11:42
  ÉRTÉKELÉS: 3

  A Godri Ferencben is megfuttak magukat vagy ketszer, 150-re megbuntettek a szabalytalanul parkolokat, aztan egy fel ora mulva tele volt ismet az egesz. Az ilyen felevben egyszeri felbuzdulasok semmit nem ernek. Ja es meg egyszer nem lattam megbuntetni valakit, aki a Mikes felol jovet beter a Godribe, a balra terni tilos tablanal. Akkor vegyek le a tablat, mert percenkent ternek be ketten, harman.

 • User
  Dátum: 2021. július 1., 22:42
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Vagyis a Mikes melletti tábla nem tilt, hanem biztat. Olyan gyorsan térsz be, mint a pinty, a rendőr csak legyint: Hiszen meg se láthattam, mikor odaértem.