Felhívás!

Szabadtéri szeminárium

Szabadtéri szeminárium Kovászna megye

Nem éppen szokványos találkozóra került sor a Babeş-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) sepsiszentgyörgyi kihelyezett részlege közigazgatási karának tanárai és diákjai között. A szabadtéri szemináriumnak keresztelt akció hármas célt szolgált.

Az egyetem lépcsőin tulajdonképpen első alkalommal találkoztak személyesen az intézmény oktatói az elsőéves hallgatókkal, és megtörténhet, hogy egyik utolsó alkalmat is jelentette, hogy a harmadéveseket láthassák. Dr. Csák László elmondta: a közegészségügyi igazgatóságtól még most is „csak ennyire közeli” találkozásra kaptak engedélyt.

– A következő tanévben reméljük, hogy fizikai jelenléttel folynak az órák, de természetesen minden előkészületet megteszünk arra, hogy aki csak online tud becsatlakozni, az is jó körülmények között tanulhasson. Megújítjuk a képzés tartalmát, nagyon jó együttműködést építettünk ki a helyi és megyei vezetéssel és a prefektúrával, úgyhogy a következő tanévtől kezdve gyakornoki lehetőségek lesznek az önkormányzatoknál és a kormányhivatalban – mondta üdvözlő beszédében a közigazgatás szak vezetője.

Balogh Zsolt és Colţ Aliz, az intézmény hallgatói azzal lepték meg kollégáikat, hogy „innovatív módon” újraélesztenék hároméves tetszhalálából a sepsiszentgyörgyi hallgatói önkormányzatot.– A diákszervezetnek megmaradnának a „klasszikus” céljai: minél több rendezvényt szervezni, közösségi életet létrehozni, a tanárok irányában képviselni a diákok érdekeit, ám ebbe a mozgalomba – alkalmazkodva a járványhelyzethez – bevonnánk azokat is, akik nem szentgyörgyi egyetemre járnak, de – a járvány okán – legtöbbet itthon tartózkodnak – mondta el megkeresésünkre Balogh Zsolt.
A találkozó résztvevői ezt követően főszereplőivé váltak az egyetem új imázsfilmjének. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások