Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Elkészült a szotyori ravatalozó

Elkészült a szotyori ravatalozó Kovászna megye

Bár még néhány akta kitöltésre vár, a múlt hét végén a szotyori református egyházközség átvette a ravatalozóházat. Ezzel egy hosszú ideje húzódó problémája oldódott meg a városszéli közösségnek.

Hirdetés
Hirdetés

Sánta Imre református lelkész azt mondja: a 21. században alapszükséglet egy ilyen ingatlan.
– Egy újabb hajlékkal lettünk gazdagabbak, ahol elbúcsúzhatunk elhunyt szeretteinktől, és ahol Isten igéje által vigasztalódhatunk gyászunkban – nyilatkozta a lelkipásztor.

Miklós András egyházgondnok szerint „kicsit sokat tartott a vajúdás”, de az eredménnyel mindenki elégedett lehet.
– A konkrét munka 2019 őszén kezdődött el, amikor önerőből megtisztítottuk a területet, és már abban az esztendőben megtörtént az alapozás. Tavaly jól haladtak a munkával, és az épület a március 31-i határidő előtt elkészült, az átadás húzódott még egy hónapig – foglalta össze a presbitérium vezetője.

A ravatalozóházról már 2013-ban „elkezdődött az egyeztetés”, ám sok idő elveszett a terület tulajdonjogának tisztázásával. Miután végre elkészülhetett a terv, kiderült, hogy a kiszemelt területen egy sír van, így új helyre, új tervre van szükség. A munkálatok végül 2019 októberében kezdődtek el, a kulcsokat idén. április 28-án adták át.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások