Felhívás!

Szabadon, újra az utcán

Szabadon, újra az utcán Kovászna megye

Hétfő óta szabadon kijárhatnak a sepsiszentgyörgyi hajléktalanszálló lakói az intézményből. „A koronavírus miatti szigorítások hoztak jót, rosszat is az utcalakók életébe” – elemezte a helyzetet érdeklődésünkre Székely Róbert, a hajléktalanszálló vezetője.

– Érződött a bezártság alatt felgyűlt stressz, hétfőn este ugyanis mindenki, kivétel nélkül, még azok is, akik addig évekig megállták, hogy ne igyanak, „pittyesek” voltak. Megünnepelték a kimenetelt! – magyarázta.
Kiderült, hogy a mozgáskorlátozás ideje alatt több hajléktalannak sikerült rendezni az iratait, mivel nem voltak folyton ittasak, számos bürokratikus problémájukat is sikerült megoldani közös erővel. Sokuknak az alkoholról is sikerült teljesen lemondani a bezártság alatt.

Két férfi önhibáján kívül, egyik napról a másikra munka nélkül maradt, miután bezárt a gyár, ahol dolgoztak. Székely kifejtette, a munkalehetőség reményekkel tölti el a hajléktalanokat, persze itt is akadnak negatív példák, hiszen legutóbb egyiknek sikerült munkát szerezni, a hajléktalanszálló vezetősége kezességet is vállalt érte, hiszen megbízható, szerény személynek ismerték meg az utcalakót, ám ő az első munkanapon, hétfőn előleget kért, kapott, és azóta nyoma veszett…

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.