Felhívás!

Legyünk óvatosak!

Megnőtt a koronavírus-esetszám a Kovászna megyei kórházban – közölte sajtóértekezleten András-Nagy Róbert igazgató. A menedzser fokozott óvatosságra inti a lakosságot.

Heti sajtóértekezletén ismertette az esetszámokat a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház vezetője. A szerda déli adatok azt mutatják, megnőtt a koronavírussal fertőzött, kórházba utalt személyek száma. Jelenleg 8 személy tartózkodik a Covid-gyanús betegeknek fenntartott osztályon, a kilencedik az intenzíven fekszik, intubálva.

Bizonyítottan koronavírusos páciens 22 van jelenleg a kórházban, 16-an a fertőző Covid-osztályon; állapotuk kielégítő, kezelés alatt állnak. További öt beteg a sebészeti Covid-osztályon fekszik, közülük hárman Kovászna megyeiek, sebészeti-ortopédiai problémákkal, 1 páciens pedig nőgyógyászati panaszokkal. Két személyt Brassóból vettek át, egy beteg pedig az intenzív osztályon van. Az elmúlt időszakban 5 páciens mehetett haza.

Az esetszámok megnövekedésével kapcsolatban az igazgató elmondta: fontos hangsúlyozni, hogy feltehetően a közegészségügy által előírt szabályok be nem tartása vezetett ide. Éppen ezért felhívja a lakosság figyelmét, hogy fokozottan figyeljenek és tartsák be az előírásokat a következőkben is, a lazítások ellenére.

A kézdivásárhelyi Covid-pozitív betegekkel kapcsolatban elmondta: valóban többen kerültek onnan a megyeszékhelyi kórházba, de a megye más pontjairól is vannak betegeik. Ugyanakkor Kézdivásárhely ennek ellenére nem nevezhető gócpontnak – tette hozzá.

A hét elején beindult poliklinikai rendeléssekkel kapcsolatban az igazgató elmondta, minden rendben működik, a tevékenység normálisan zajlik. Felhívást is fogalmazott a páciensek felé, ugyanis sokan nem jelennek meg a rendeléseken, de az időpontokat sem mondják le. Mint mondta, 10 betegből 4 fittyet hány az egyeztetett időpontra.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.