Felhívás!

Szabad a horgászat!

Szabad a horgászat! Kovászna megye

Május 15-től ismét lehet horgászni a Barót melletti Pumpaházi-tavon, melynek felügyelete a helybéli Rika Sporthorgász Egyesülethez tartozik.

őreklamú

Az egyesület közleményben tudatta az érdekelt horgászokkal a legfontosabb tudnivalókat, miszerint a napijegyek ára egyesületi tagoknak 30 lej, másoknak 60 lej 24 órára. Egy horgász legfeljebb három bottal, két-két horoggal horgászhat, a tüskés horgászat, a toxikus etetőanyag vagy etetőhajó használata tilos. Akiknek nincs érvényes napijegyük, a személygépkocsijukat az őrbódé mellett kell hagyniuk, azzal nem mehetnek a tó közelébe.

A napijegy kiállításához horgászengedély vagy személyazonossági igazolvány szükséges. Minden horgásznak kötelező csendet és tisztaságot tartani a horgászhelyen, kell rendelkezniük merítőhálóval, textil haltartóval, fogadó matraccal és fertőtlenítővel. A haltartóban csak a megengedett négy kiló halmennyiséget lehet tartani, a többi halat fertőtlenítés után el kell engedni. Négy kilón felül csak a 25 lej/kg többletdíj kifizetése esetén lehet megtartani a zsákmányt. Ha egy horgász egyetlenegy, négy kilón felüli halat fog, azt köteles visszaengedni a vízbe; ezért egy 24 órás ingyenjegy jár. A horgászok a halőr felszólítására kötelesek bemutatni a kifogott halmennyiséget.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.