Felhívás!

Szentmise a Perkőn

Szentmise a Perkőn Kovászna megye

Az emberek közel két hónapig nem látogatták a templomokat, viszont az enyhítéseknek köszönhetően tegnap már lehetett a szabadban szent áldozatot bemutatni. A kézdiszentléleki hívek a Perkő tetejére vonultak, és ünnepélyes keretek között tartották meg a búzaszentelő körmenetet.

A szentmise előtt a Perkő felé vezető úton keresztúti ájtatosságot végeztek a falubeliek. A hegy tetején népes tömeg gyűlt össze, azonban mindenki figyelt arra, hogy egymás között betartsák az előírt távolságot, nem alakultak ki nagyobb csoportok, és az áldoztatás is a biztonsági szabályok betartásával történt.

Pál Ferenc, Kézdiszentlélek plébánosa prédikációjában elmondta, szerinte ez a helyzet azért alakult ki, mert civilizációs válság van. Eltévedtünk, nem követtük Krisztus parancsát, rossz útra tértünk, amely ide vezetett. Elmondta, talán kellett ez a kötelező elszigetelődés annak érdekében, hogy ráébredjünk, mi egy közösség vagyunk: gyerekek, felnőttek, idősek, mindannyian összetartozunk, ennek fontosságát érezni kell.

– Ha vége lesz ennek a kényszeridőszaknak, ne térjünk vissza a megszokott kerékvágásba, hanem keressünk más utakat – hívta fel a figyelmet szentbeszédének végén Pál Ferenc.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.