Hirdetés
Hirdetés

StartUP HUB

Vállalkozók, intézményvezetők, szakmai szervezetek jelenlétében nyitotta meg hivatalosan is kapuit pénteken a StartUp HUB vállalkozásfejlesztési, felnőttoktatási és szakképzési központ.

Hirdetés
Hirdetés

A Sepsiszentgyörgyön, az Olt utca 9. szám alatt működő, harminc munkatársat foglalkoztató központ ötletgazdái és alapítói Grüman Róbert, Kelemen Szilárd, Oltean Csongor, valamint Orbán Miklós, életre hívásának előzményei pedig a StartUp Covasna Egyesület létrehozásáig nyúlnak vissza. Az azóta eltelt egy év alatt az egyesület kezdeti tevékenységét számottevően sikerült bővíteni, jelenleg 10 millió euró összértékű pályázat lebonyolítását végzik különböző területeken: vállalkozásindítás, -fejlesztés, szakmai képzés korszerűsítése, mezőgazdasági innovációk népszerűsítése, bevezetése, felnőttoktatás.

A kezdeti ötlet egy év után négy kis- és középvállalkozás, négy egyesület, valamint egy mezőgazdasági szövetkezet társulása nyomán alakult a most felavatott központtá – részletezte Grüman Róbert ügyvezető, aki szerint a StartUp jellegű támogatásokra is jellemző, hogy a fejlesztési régiók és azon belül is a megyék versenye zajlik az elérhető forrásokért. Kovászna megye, mint az ország egyik legkisebb megyéje, elég kevés eséllyel szállhat versenybe, ezért is rendkívül fontos, hogy minden olyan szervezet, intézmény, aki ebben a munkában feladatot tud vállalni, az közösen gondolkodjon, együtt dolgozzon, hogy a lehető legtöbb forrás érkezzen a térségbe.

Jelenleg a 30 év alatti munkanélküli fiataloknak áll a zászló, fél éve hirdették meg a nekik szánt StartUp támogatást. A projektek révén 400 fiatal vállalkozásfejlesztési képességeit javítják, és hatvan fiatal üzleti tervét finanszírozzák egyenként 25 ezer euróval. Szakértőik számításai szerint idén Kovászna megyében legalább 100 új vállalkozás jöhet létre, ami 5 millió euró bevonzott kezdőtőkét, valamint kétszáz új munkahelyet jelenthet.

(StartUP HUB-sajtóiroda)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük