Hirdetés
Hirdetés

Tradíció és megújulás a BBTE-n

Vigyék tovább, éljék a tradíciókat és az alkalmazkodóképességet: ezzel az útravalóval ballagtak el pénteken a Babes–Bolyai Tudományegyetem sepsiszentgyörgyi kihelyezett tagozatának közigazgatás szakos végzettjei.

Hirdetés
Hirdetés

Dr. Csák László egyetemi adjunktus, a BBTE Politika, közigazgatás és kommunikációtudományi kara sepsiszentgyörgyi tagozatának vezetője búcsúztató beszédében egyszerre méltatta a több százéves hagyományt folytató (kolozsvári) oktatási intézményt, melynek része a szentgyörgyi is, és azt az alkalmazkodóképességet, melyről a diákok, de az oktatók is tanúságot tettek az elmúlt két évben.
Megemlékezett arról, hogy Ferencz József császárnak köszönhetően idén 150 éves a magyar nyelvű felsőoktatás Erdélyben, igaz, még a Magyar Királyi Tudományegyetemnél is régebb, 441 éve alapították annak elődjét, bár az latin nyelvű fakultás volt.

A maga korában ez egy rendkívüli reformgondolat volt, hogy a széles néprétegek számára elérhetővé tegyék a magas szintű tudást, és a most végző diákok olyan tudásanyagot kaptak a közigazgatás szakon, amely benne van a világranglista első kétszázában. Ugyanakkor a gyors átállás a digitális oktatásra az egyetem és a hallgatók részéről is nagy alkalmazkodóképességet követelt, mondta Csák, aki gratulált a végzős hallgatóknak ahhoz, hogy kitartottak, s a pandémia sem tudta leküzdeni tudásvágyukat.
A ballagási ünnepség meghívottja, Antal Árpád polgármester élcelődve oldotta a hangulatot, mint mondta, a hallgatóknak a vizsga biztosan jobban fog menni, mint a Gaudeamus eléneklése. Majd a köztisztviselők lehetőségeiről és felelősségéről beszélt, állítása szerint mindkettő hatalmas, és behálózza az egyén egész életét.

A leendő köztisztviselők nevében Florescu Nicolae és Oláh-Katinka Gyopárka szólt a jelenlevőkhöz, majd a diplomaosztással zárult az ünnepség. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük