Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportosabbá válhat Kovászna

Sportosabbá válhat Kovászna Kovászna megye

Amint már írtunk róla, Kovászna Polgármesteri Hivatala újból megpályázza a sínes bobpálya építésének állami támogatását. Emellett van a városnak még egy nagyszabású sportos fejlesztése, amely a megvalósítás szempontjából a fele útjához közelít.

A Kovászna városhoz tartozó Csomakőrös övezetében épül az új sport- és szabadidőközpont, amely magába foglal egy futballstadiont 500 férőhelyes lelátóval, műgyepes játéktérrel, világítóberendezéssel. Lesz kispálya is kézilabdának, tenisznek. A sportbázishoz tartozó épületekben helyet kapnak öltözők, mosdók, illemhelyek, irodák, továbbá parkolókat és sétányokat is kialakítanak. A beruházás összértéke 8 millió lej körül van.

Fotó: Gyerő József Facebook-oldala

A polgármesteri hivatal ugyanott egy kisebb – a lelátón 180 férőhelyes – sportcsarnok építését is tervbe vette, a Dobolló községben elkészült tornaterem mintájára. A kovásznai–csomakőrösi sportlétesítményeket nemcsak élsportolók, sportklubok, sportegyesületek használhatják majd, hanem – a leendő szabályzat feltételei alapján – helybeli lakosok és turisták is kibérelhetik.

Az új kovásznai sporttelep építése az Országos Beruházási Társaság finanszírozásával történik. A kivitelezés szempontjából az állami intézmény tág hatáskörökkel rendelkezik, a helyi önkormányzatnak kevés a beleszólása, viszont a szerződések értelmében a város a saját költségén köteles biztosítani a telep csatlakoztatását a közművesítési, csatornázási, villamossági és földgáz-szolgáltatási hálózatra, ami összességében nagy költségekre rúg, taglalta Gyerő József, Kovászna város polgármestere.

Hirdetés
Hirdetés

A városvezető azt is elmondta, a sporttelep közelében, de attól függetlenül készül egy vakációs táborhely gyermekeknek, egy szabadtéri színpad, egy bowling-pálya és – hiánypótlóként – egy gyakorlótér a tűzoltóknak, katasztrófavédelmi alakulatoknak. Utóbbi létrehozását európai uniós pénzalapokból finanszírozzák, az önkormányzat ingyenesen biztosítja a földterületet.

Kovászna város jellegéhez még inkább kapcsolódó létesítményként készül, épül az új gyógykezelő, wellness-típusú regenerációs központ (spa, külső és belső vízmedencék, vendéglők, játéktermek, szauna, masszázs stb.), amelytől azt várják, remélik, hogy tovább élénkíti az övezet vendégforgalmát, emeli a turisztikai ellátmányok és kínálatok (szállás, étkezés, szolgáltatások, kikapcsolódás stb.) színvonalát, bővíti a skálát. Emellett a központ legalább hatvan személynek kínál majd állandó munkahelyet, tíz-tizenötnek pedig idénymunkát. Az építkezések fő finanszírozója szintén az Országos Beruházási Társaság.

Címlapfotó: Ötszáz férőhelyes lelátóval épül az új futballpálya (fotó: Gyerő József Facebook-oldala)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások