Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sokan tartották fontosnak, hogy megtisztítsák a szeméttől az Olt partját

Sokan tartották fontosnak, hogy megtisztítsák a szeméttől az Olt partját Kovászna megye

Tizennégy Hargita és Kovászna megyei településről mintegy 600 iskolás és 300 felnőtt csatlakozott a Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA) és a Mai Mult Verde Egyesület szervezésében zajló Olt-takarítási kampányhoz pénteken.

Hirdetés
Hirdetés

Sepsiszentgyörgyön az akció péntek délben egy órakor kezdődött az Olt sepsiszentgyörgyi szakaszának három pontján. A résztvevők létszáma várakozáson felül alakult, mert a HKA a városban 60 személyre számított.

A két végponthoz, a volt Trident áruház és a Sepsi Aréna mögé irányítottak nagyobb csoportokat, mert azok a részek voltak szennyezettebbek, de középről, a Kaufland parkolójából is elindult egy kisebb csapat, az Olt gátja melletti területet és a partot is megtisztítván.

Mi több, az alapítvány egy kis gumicsónakot is vízre bocsátott, hogy azt a hulladékot is kiszedjék a folyóból, ami nem volt elérhető a partról. Az összegyűlt hulladékot a városi köztisztasági vállalat, a TEGA szállítja el.

Az Olt-takarítás immár harmadik éve zajlik az önkéntesek segítségével. Idén Balánbányától Brassó és Kovászna megye határáig 14 Olt-menti település zárkózott fel ugyanezen a napon a kezdeményezés mögé, Hargita megyéből 10, míg Háromszékről 4 település.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2024. április 13., 12:01
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Pont ezeket a Facebookra valaki a napokban rakta ki hogy a korlátot szerelők dobáltak szét ezeket a csomagoló fóliákat. Ezzel voltak bevonva a bicikliút korlátjai. Egyik legombolja a uniós pénzeket más meg takarítson ingyen utánuk.

 • User
  Dátum: 2024. április 15., 9:45
  ÉRTÉKELÉS: 4

  A közvélemény mit szól ahhoz, hogy a Tega alkalmazottjai műanyag seprűkkel takarítanak városszerte? Hallottam, hogy tele van a város zöld színű műanyag darabokkal. Magam is meggyőződtem, egy egész ágat találtam a tömbházam előtt. Jövőben lehet majd a cikkben említett akciót ezek begyűjtésére szervezni. Mennyi idő alatt bomlik le a műanyag??? Normális volt, aki ezeket a seprűket beszerezte? S nem volt aki neki ezt megmondja? Sepsiszentgyörgy, a zöld város. A zöld seprűk városa!!!