Felhívás!

Sok jó eredmény született a tantárgyolimpiákon

Sok jó eredmény született a tantárgyolimpiákon Kovászna megye

Az április-május hónapban megszervezett országos tantárgyolimpiákról 74 megyénkbeli diák tért vissza valamilyen díjjal (képünk), illetve dicsérettel, számuk az előző évekhez képest növekvőben van.

A Kovászna megyei tanfelügyelőség szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében elismerését fejezi ki azoknak a diákoknak és felkészítő tanáraiknak, akik e kiváló eredményeket elérték.

A legjobb helyezést érte el a hetedikes Miklós Janka (Székely Mikó Kollégium) a Szatmárnémetiben megtartott erdélyi magyar matematikaversenyen (felkészítő tanára Gödri Judith), ugyanitt a XI-es, szintén mikós Miklós Csenge is az I. helyre került. A Nagyváradon megszervezett Mikes Kelemen magyar nyelv és irodalomversenyen a legjobbak voltak a X-es Kovács Petra és a XII-es Kádár Fruzsina (Székely Mikó, tanáraik Tókos Ibolya és Kedves Laura), illetve a kézdivásárhelyi Nagy Mózes líceum IX-es tanulója, Nánia Hanna (tanára Nagy-Babos Tamás). Minisztériumi határozat alapján az I., II, III. helyezettek pénzjutalomban is részesülnek (150, 115, illetve 85 lejben), a dicséret 65 lejt ér, ugyanennyit kap a nyertesek iskolája is.

 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.