Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Mesetábor a minőségi nyaralásért

Idén is megszervezi a Tipe Tupa Egyesület az Aranykulcs mesetábort a nyári vakáció idejére. A nappali foglalkoztató táborba 6-12 év közötti gyermekeket várnak.

Hirdetés
Hirdetés

Idén a tábornak a vártemplom ad helyet – tájékoztatott Szabó Enikő meseterapeuta, szervező, hozzátéve, időjárás függvényében a tevékenységek legalább fele, de napsütés esetén akár 80 százaléka a szabadban zajlik majd. A tábor célja a hétköznapok minőségi megélése abban az időszakban, míg a szülők munkában tartózkodnak. Az Aranykulcs mesetábor a vakáció tévé, számítógép előtti eltöltése, illetve „a gyerek egyedül tölti a nyarat, nyakában a házkulccsal” helyzetek helyett kínál népmesékkel, kézműves foglalkozásokkal, szabad levegőn, mozgással, próbákkal, kalandokkal teli programokat. Ezekben mesés, játékos olvasás és írássegítés, bátorságnövelés, szorongásoldás, szórakozás, az anyanyelvi kultúra megismerése szerepel, a foglalkozásokat szakképzett személyek tartják naponta 8 és délután 16 óra között. Szabó Enikő elmondta, a táborzáróra meseünnepséget szerveznek, melyen a szülők is részt vehetnek, a gyerekek alkotásaiból pedig kiállítás is nyílik.

Az első tábor június 17. és 21. között zajlik, hétfőtől péntekig, a gyerekek pedig reggelit, tízórait és uzsonnát is kapnak. Az ötnapos tábor 400 lejbe kerül, kedvezményt kaphatnak azok, akiknek testvéreik is részt vesznek, de szociális esetekre várnak is javaslatokat, minden táborba maximum három hátrányos helyzetű családban élő gyereket fogadnak – mondta a főszervező.

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük