Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sok fiatal eljött

Sok fiatal eljött Kovászna megye

Huszonhárom cég válaszolt a munkaügyi hivatal felhívására, hogy a pályakezdőknek, friss végzősöknek szóló pénteki munkabörzén állást ajánljanak. A kezdeményezők mindent megtettek, hogy a Park szállóban megszervezett esemény tanulságos, szórakoztató és persze eredményes legyen minden érintett számára.

A munkakeresők egy rövid felkészítőn vettek részt, amelyen Kelemen Tibor, a hivatal igazgatója tekintette át a munkaerőpiac jelenlegi helyzetét és a jelentkezők lehetőségeit.

Hirdetés
Hirdetés

A hotel kertjében a filagóriákban kaptak helyet a munkaadók. Itt zajlottak a meghallgatások, az alkuk. Egy líceumot végzett testvérpár tűzoltó szeretett volna lenni, állami munkahelyet és 2500 lejes kezdőfizetést akartak. Egy fiatal agrármérnök szintén állami hivatalnál, esetleg magánfarmon keresett lehetőséget. Szakiskolát végzett fiatalokkal is beszéltünk, akik jelenleg tanfolyamot végeznek, de nulla romántudásuk miatt sok ajánlat eleve elveszett számukra. Egy hölgy férje személyi gondozója volt, annak halála után, 46 évesen keresett munkahelyet. Feltételezhetően volt benne elszántság, amit viszont nagyon hiányolt például egy orvosi műszereket forgalmazó cég az eddig náluk megforduló jelentkezőkből.

Mindent összevéve azonban sok fiatal eljött, majdnem annyi, ahányat meghívtak, és általában tudatosult az emberekben, hogy lépniük kell a munka felé, ha többet akarnak az élettől – mondta Kelemen Tibor.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük