Hirdetés
Hirdetés

Mondj nemet a zacskóra!

Mondj nemet a zacskóra! Kovászna megye

Néhány fiatal a sepsiszentgyörgyi önkormányzat és a Pont csoport által meghirdetett Com’on pályázat keretében ajándék textilzacskókat osztogatott, hogy néhány városlakót rábírjanak, ne szennyezze több műanyagzacskóval világunkat. Pénteken és szombaton a központi piacon 450 textilszütyő talált boldog gazdára.

Ez igazán rövid, de velős akció volt, a résztvevők szerint pedig egyenesen lelkesítő. Az egymást váltó önkéntesek energikusan és jó hangulatban teljesítették küldetésüket a piac bejáratánál levő asztalnál: a vásárlók 99%-a örömmel fogadta a szütyőket, tudta, mi a dolga vele, remélhetőleg huzamosabban is használni fogja. A vásárlást követően többen felmutatták a gyümölccsel, zöldséggel megpakolt, azaz rendeltetésszerűen használt zacskókat, amit szintén a környezetvédelem és újrahasznosítás jegyében a projekt lelkes szimpatizánsai által kiszuperált függönyökből varrt Ütő Kinga.

Hirdetés
Hirdetés

Az egész akciót menedzselte és a ráadásként kihelyezett, a zero waste (hulladékmentes) életmód fele vezető további lehetséges lépésekről tájékoztató plakátokat Benedek Ágnes színésznő kivitelezte, a szervezésben kolléganője, Várkonyi Eszter volt segítségére.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük