Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Még egy székely zászlóval kevesebb

Zsinórban nyeri a pereket Dan Tanasă, a Méltóságért Európában Polgári Egyesület elnöke, aki honlapján adta hírül legutóbbi „győzelmét”: az Ozsdola központjában elhelyezett székely zászlót is el kell távolítani. Tanasă ez év júniusában perelte be az ozsdolai önkormányzatot, illetve annak vezetőjét a székely zászló miatt, miután az elutasította annak eltávolítását. A bukaresti törvényszék október 8-án hozott döntést, arra kötelezve Brânduș-Dendyuk Szilveszter polgármestert, hogy távolítsa el a székely nemzeti tanács szimbólumát a község közterületéről. Az ítélet 15 napon belül ugyan megfellebbezhető, de a korábbi, hasonló perek kimenetelét ismerve kérdéses, hogy lenne Ozsdolának esélye nyerni. 

Újrázott az erdővidéki EMNT-elnök is

Baróton tartott tisztújító közgyűlést október 17-én az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács erdővidéki szervezete. A tanácskozáson Dimény László beszámolt az elmúlt két év tevékenységeiről, amit a közgyűlés egyöntetűen elfogadott. Ezt követően Dimény László vezetésével a közgyűlés megválasztotta a háromtagú elnökséget. Az erdővidéki szervezet elnöki tisztségébe Zsombori Csabát választották újra, az alelnöki tisztséget pedig – a következő két évben – Imre Andrea és Csiki Júlia tölti be. Zsombori Csaba ismertette a programját a következő két évre, meghatározva a szervezet prioritásait, a tanácskozás végén pedig megválasztották az EMNT Országos Küldöttgyűlésén résztvevő küldötteket. 

Bűnmegelőzési focikupa

Ma rajtol, és 5 napon át zajlik a megyei rendőrség által a tanfelügyelőséggel és számos megyei sportegyesülettel közösen immár tizenegyedik alkalommal megszervezett „Bűnmegelőzési-kupa” nevet viselő futballbajnokság, mellyel sepsiszentgyörgyi líceumok diákjait célozták meg. A mérkőzéseket naponta 15–18 óra között játsszák a Berde Áron Szakképző Líceum sporttermében. A legjobb csapatok mellett a gólkirályt és a legjobb kapust is díjazzák.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük