Felhívás!

Sok feladat vár rájuk

Sok feladat vár rájuk Kovászna megye

Hemofíliás fiataloknak szervezett vezetőképzőt Oltszemen a Romániai Hemofíliások Egyesülete augusztus 24-e és 29-e között, a bodoki önkormányzat nagylelkű támogatásával.
Az oltszemi kezelőközpont mellett kempingeznek azok a 18–35 év közötti fiatalok – mindannyian a betegség súlyosabb változatában szenvedő hemofíliások – akiknek a mostani vezetők szeretnék átadni a stafétát.
– Szeretnénk megerősíteni az egyesület struktúráját, a vezetésben sok hely van, mindenkinek jut feladat – mondta lapunknak Kiss László, az országos szervezet vezetőtanácsi tagja, a brassói regionális egyesület szentgyörgyi titkára.
A délelőtti workshopokat és interaktív foglalkozásokat rajta kívül a romániai szervezet elnöke, a zsilvásári Andrei Daniel, valamint az európai hemofíliások egyesületét képviselő, írországi Declan Noone is vezeti. Délután pedig változatos szabadidő-programokban kikapcsolódni is lehetősége nyílik a betegségük, lemerevedett ízületeik miatt eléggé visszavonult életmódot folytató résztvevőknek: a Szent Anna-tóhoz, a sütei borvízhez és a Súgó-patak vízeséséhez kirándultak, de a kezelőközpont kínálta lehetőségeket is teljes mértékben kihasználták.
Romániának minden tízezredik lakosa hemofíliás, egynegyedük súlyosan. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.