Felhívás!

Gyenge gyomrúak, vigyázni!

Gyenge gyomrúak, vigyázni! Kovászna megye

Az augusztus 17-i szentgyörgyi felhőszakadásnak következtében az ár a kedvelt környékbeli források közül többet is elárasztott. Mennyire kell óvatosnak lenni azoknak, akik onnan hordják az ivóvizet – kérdeztük a Közegészségügyi Igazgatóság munkatársait.

Az illetékes kollégák többsége terepen van, felelte érdeklődésünkre Józsa Éva, a szabadságoló igazgató megbízott helyettese. A megelőzéssel foglalkozó osztályon Alina Barzan is ugyanezt mondta, hozzátéve, egyetlen autójuk van, személyzet sincs elegendő, ők azonban többnyire a már jó előre betervezett program szerint járják a megyét, hogy a kutak vizét ellenőrizzék, a rendkívüli esetekkel a felügyelők foglalkoznak, nekik lehet reklamálni is.
A szabadságolások lejártával Ágoston László igazgató kérdésünkre elmondta, vízmintát vettek a forrásokból, eddig elkészültek a mikrobiológiai vizsgálatok is, ezek szerint a Büdöskút jobb és baloldali csorgójából is megfelelő minőségű víz folyik, a Sugásfürdő felé vezető úton a Csaba-forrás mikrobiológiailag rosszul áll, a Honvéd-kút ottjártukkor el volt árasztva, nem tudtak vízmintát venni. Az eredményeket továbbítják az önkormányzatnak, ők teszik ki a figyelmeztető táblákat, és takarítják ki a forrásokat. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.