Hirdetés
Hirdetés

Sírgyalázás Felsőrákoson

Sírgyalázás Felsőrákoson Kovászna megye

A temetői sírgyalázás szerencsére nagyon ritka hír Erdővidéken, mindezidáig nem is kellett ilyesmiről beszámolnunk. A múlt héten értesültünk arról, hogy a Barót melletti Felsőrákos temetőjében az egyik sírt (mint a képen is látszik) alaposan megrongálták, a sírkövet valósággal szétzúzták, a sírkeret is károsodást szenvedett.

Hirdetés
Hirdetés

A felsőrákosi unitárius egyházközség gondnokától, Pető Elemértől érdeklődtünk, hogy a sírrongálás tettesei kerültek-e meg az elmúlt napokban, volt-e még ilyen tettre precedens a faluban. Mint megtudtuk, ez az első alkalom, hogy Felsőrákoson ilyen tettel szembesülnek a falubeliek, a tettesek nem csak széttörték a sírkövet, de annak maradványait szét is szórták. A károsult SZ. A. helyi vadőr, akinek felesége van eltemetve a megrongált sírkeret alatt.

Az ügyben egyelőre ismeretlen tettes ellen folyik nyomozás, a károsult nyilván feljelentést tett, a helyszínt a rendőrség is megvizsgálta. Felsőrákoson a temetőkapu lakattal be van zárva, ha valakinek dolga van a temetőben, a harangozótól elkérheti a kulcsot, ennek ellenére, ha valaki rossz szándékkal be akar, be tud jutni a temetőkertbe.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük