Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sima úton Hilibbe

Sima úton Hilibbe Kovászna megye

Két kilométer hosszan vadonatúj aszfaltréteg került az Ozsdola felé vezető műúttól a Hilib felé vezető 7-es számú községi útra. Az ozsdolai önkormányzat a Vidékfejlesztési Alapnál pályázott a munkálatra.

Hirdetés
Hirdetés

Tegnapi terepszemlénk során a kivitelező cég éppen távozott a DC7-es számot viselő útról. Nyerges vontatón fekvő aszfaltozógépre már nincs szükség, hiszen a munkálattal végeztek, az aszfalt le van öntve, a padkákat elkészítették, és a közlekedési jeleket is lefestették az útburkolatra. Így most már egészen Hilibig jó úton lehet haladni, ugyanis korábban már egy kilométeren aszfaltoztak, tudtuk meg Brânduș Szilveszter polgármestertől.

A Vidékfejlesztési Alapnál nyert pályázatuk egy új híd építését is magába foglalja, az elöljáró csak reméli, hogy az új kormány nem teszi semmissé az elődje által korábban megkötött szerződéseket. Az átkelő Hilib felé félúton található, pár méternyire a két hídlábtól nem is öntöttek aszfaltot a későbbi munkálatra gondolva. Ezzel szemben minden mezőbe bevezető földút pár méteren le van aszfaltozva, átfolyók is készültek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. október 24., 18:52
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Ugyanazon a palyazaton nyert Torja is ,mar ideje volna ,a hozza tartozo Futasfalvanak is ,le aszfaltozni az utat , alitolag a Futasfalvi utra is va meg nyert palyazat ,csak mar fogna neki valamelyik ut epito ceg !!

 • User
  Dátum: 2019. október 25., 9:41
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Ideje volt. 30 éve várják a hilibiek ezt, eddig sorvasztotta Ozsdola a falut. Nem kell dicsekedni vele: a jó út, a templom, az iskola, a kultúrház a minimum egy faluban. Hadd ne essünk hasra két kilométer hilibi aszfalttól, amikor az ozsdolai önkormányzat a korábbi években üdülőházat vásárolt magának.

 • User
  Dátum: 2019. október 25., 11:12
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Csak a több tonnás fa szállító kamionokat kellene le tiltani erről az útról. Mert mikor legálisan van megrakva az adott kamion ügyesen kerülő úton tudnak menni Kézdi – Gelence útvonalon. No de a fa maffia mindenütt jelen van…